Egy korszak lezárult Tóth Kálmán életében, aki a Debrecen elleni (2-1) bronzcsatán volt utoljára jelen az Újpest labdarúgócsapatának körében. A csupa szív gyúró mozgalmas és sikeres 17 évet hagyott maga mögött.

A profi játékoséveimet követően mindenképpen a labdarúgás mellett akartam maradni. Ugyanakkor arra nagyon odafigyeltem, hogy az edzői pályára véletlenül se tévedjek – kezdte Tóth Kálmán az ujpestfc.hu-nak. – Inkább nyugodtabb foglalkozást választottam, így lettem gyúró. 2001. december 21-én írtam alá lila-fehér szerződésem, amit a mai napig nem bántam meg. A klubbal már akkor szimpatizáltam, hiszen a játékosmúltamból kifolyólag majdnem az összes magyarországi együttes vezetőit és futballistáit ismertem.

A 73 éves szakember azt is elárulta, milyen viszonyt ápolt a mostani játékosokkal.

A játékosok elvégzik a munkájukat, persze ez fáradtsággal olykor sérüléssel jár.

Van, hogy „nyűglődnek”, de ez már csak ilyen, soha nem volt ebből egy percig sem probléma. Mindig jól éreztem magam köztük. A korom miatt talán az idősebb játékosok kicsit közelebb álltak hozzám, de soha senkivel sem volt gondom, számomra mindenki szeretetre méltó.

Végül a jövőjéről is ejtett pár szót.

A családommal és az unokáimmal. Ugyan a munkámra hobbiként tekintettem, viszont jó lesz már egy kicsit megpihenni. Természetesen a nyugdíjazásom nem azt jelenti, hogy elszakadok a klubtól, ahogy időm lesz rá, kijövök és szurkolok az újpesti játékosoknak.