A belga voetbalnieuws.be legfrissebb értesülései szerint a Sint-Truiden hamarosan bejelenti az Újpest játékosának, Souleymane Diarrának a szerződtetését. A belga klubnak szerdán mozgalmas napja volt, miután hét új játékos is aláírt az egyesülethez. A lap úgy tudja, hogy a belga klub ügyvezető igazgatója, Philippe Bormans azt is elárulta: rövid időn belül a lila-fehérek 22 éves mali válogatott támadója is csatlakozik a csapathoz.

Az átigazolás nem lenne meglepő, hiszen a Sint-Truiden is a Duchatelet-birodalom része: a belgák elnöke (Roland Duchatelet) az Újpest-tulaj Roderick édesapja.

Diarra értékes, de fegyelmezetlen

A fiatal játékos a tavalyi idényben alapember volt, 26-szor kezdett a bajnokságban, négy gólt szerzett, és bár tehetségéhez, valamint gyorsaságához kétség sem férhet, sokszor nem tudott uralkodni az indulatain. Ezt bizonyítja, hogy 11 sárga lapot és 2 pirosat is összeszedett – ezekért ráadásul súlyos eltiltásokat kapott -, ezzel az NB I legdurvább játékosa volt.

Diarra értéke a Transfermarkt szerint 400 ezer euró, a lila-fehérek jelenlegi keretéből – a 700 ezret érő és több csapattal szóba hozott Enis Bardhi után – ő a második legértékesebb labdarúgó.