Pénteken 18:00-s kezdettel Győrben lépett pályára a Solomon távozásával és Traoré távolmaradásával csatárgondba kerülő Újpest felkészülési mérkőzésen.

A találkozó 4. percében már meg is szerezte a vezetést az ETO: Bagi passzát követően Szánthó 7 méterről bombázott a lila-fehérek kapujába (1-0) – írja az ujpestfc.hu. Az első félidő következő nagy helyzetére a 30. percig kellett várni: Simon jobbról, a szögletzászló környékéről adta be a labdát, az érkező Zsótér kapáslövéssel próbálkozott, de néhány centimétert tévedett, így nem jött az egyenlítés. A 32. percben Lovrencsics Balázs ugrott ki az őt körülvevő védők közül, majd 10 méterről lőtt, de Banai ügyesen zavart, így mellé ment a próbálkozás.

A szünetben Pajovic, Pauljevic, Rácz és Mészáros érkezett Banai, Obinna, Zsótér és Mészáros helyére. Az 58. és a 61. percben Rácz veszélyeztette a Győr kapuját, de Horváth mindkétszer szépen hárított. A kevés helyzetet hozó mérkőzés végén, a 83. percben 10 méterről érkezett egy győri lövés, Pajovic tornázta ki a labdát a kapufára és onnan az alapvonalon túlra. A 92. percben azonban már a szerb kapus sem segíthetett az Újpesten, ugyanis egy szöglet utáni kavarodást a csereként beállt Farkas használt kim a hazaiak oldaláról és 8 méterről talált be, ezzel beállítva a végeredményt (2-0).

ETO FC Győr – Újpest 2-0 (Szánthó 4., Farkas 92.)

Újpest: Banai (Pajovic 46.) – Balázs, Litauszki (Filipovic 69.), Ristevski (Máté Zs. 78.), Burekovic (Milasinovic 62.) – Kovács L. (Omarashvili 62.), Onovo (Jánosi 62.) – Obinna (Pauljevic 46.), Zsótér (Rácz 46.), Simon (Rossy 62.) – Koszta (Mészáros 46.)