Felkészülési mérkőzés, Szekszárd

Újpest FC-NK Osijek (horvát I.) 1-0 Gólszerző: Koszta 41.

Újpest: Banai (Pajovic, 60.) – Pauljevic (Burekovic 54.), Litauszki (Máté, 75.), Ristevski, Balázs (Lubaki) – Onovo (Milasinovic, 86.), Kovács L. (Sankovic) – Simon (Nwobodo), Rácz (Zsótér, 54.), Mészáros (Filipovic) – Koszta (Jelena, 54.).

Hétfő este az Újpest FC a horvát élvonalban a tavalyi szezonban a harmadik helyen végző NK Osijekkel csapott össze Szekszárdon. Az eszékiek keretében ezúttal nem kapott helyet a magyar válogatott Kleinheisler László, míg a lila-fehéreknél a nyáron érkező Koszta Márk és Mészáros Karol is ott volt a kezdőcsapatban.

A mérkőzés egyetlen gólját pedig éppen az új igazolás, Koszta szerezte, aki a 41. percben Rácztól kapott jó kiugratást és higgadtan emelt a kifutó Malenica felett a hálóba 14 méterről.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám újabb gól már nem esett, így az Újpest megnyerte a harmadik edzőmeccsét.

Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a meccsen két próbajátékos is részt vett Nebojsa Vignjevic csapatánál, Mateja Milasinovic, aki jelenleg a Partizan Beograd U19-es alakulatát erősíti (ő már Győrben és Ajka ellen is a csapattal volt), valamint Jelena Richárd (21 éves csatár) jelenleg a Paksi FC együttesét erősíti, de tavaly kölcsönben szerepelt a másodosztályban a Mosonmagyaróvár csapatában. A klubhonlap hozzáteszi, ha olyan döntés születik, hogy hosszabb távra tervez velük a csapat, akkor arról hírt adnak a hivatalos oldalukon.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző így értékelte a látottakat: „Ez egy jó teszt volt számunkra ebben a periódusban egy kemény ellenféllel szemben. A mostani időszakban elégedett lehetek a teljesítményünkkel, több dologban még jobbak lehetnénk, de általánosságban most egy jó meccset láthattunk. Nyilvánvalóan kemény munka áll már mögöttünk, és ezt folytatjuk a jövőben is”.