Az Újpest klubhonlapja interjút készített a csapat belga tulajdonosával, Roderick Duchâtelettel, aki az elmúlt félév tapasztalatairól és az előttük álló tavaszi szezonról nyilatkozott.

Én sosem lehetek elégedett a csapat teljesítményével, különösen azért nem, mert mindannyian láthattuk, hogy mire képesek a fiúk, ha igazán akarnak. A második helyen kellene állnunk a bajnoki tabellán és természetesen még mindig versenyben kellene lennünk azért, hogy a Szusza Ferenc Stadionban tartsuk a Magyar Kupát – kezdte Roderick Duchâtelet az ujpestfc.hu-nak adott interjúját.

Az Újpest elnöke azt is elmondta, milyen erősítésekkel számol a téli átigazolási időszakban.

Simon Krisztián visszatér a sérüléséből, ő az első fontos igazolás. Úgy gondolom, hogy van elég erő a csapatban, hogy olyan stabil teljesítményre legyen képes, amely a bajnokság végén dobogós helyet kellene, hogy eredményezzen. Természetesen, mint mindig, most is készen állunk arra, hogy szerződtessünk egy olyan játékost, aki szemmel láthatóan jobb, mint bármelyik futballista nálunk azon a poszton.

Ugyanakkor jelenleg 10 külföldi labdarúgóval rendelkezünk, és én nem látom, hogy melyik magyar játékost igazolhatnánk le, aki megfelel ennek a követelménynek.

Duchâtelet azt is elárulta, hogy áll az utánpótlás bázis fejlesztése, és milyen jövőt jósol az Újpest akadémiájának.

– Kis lépésekben haladunk előre. Már van néhány jó csapatunk, egy kiváló, és néhány nagyon tehetséges labdarúgónk. Most azon dolgozunk, hogy közelebb hozzuk őket az első számú csapathoz és még tovább – fogalmazott, majd hozzátette, szerinte a MOL Vidi FC elleni találkozó volt a legjobb számára az őszi szezonban.

A teljes interjúért kattints ide!