Honlapunkon korábban jeleztük, hogy az Újpesti Torna Egylet (UTE) képviselői június elején az MTI-hez eljuttatott közleményükben tiltakoztak a Kúria döntésével szemben, melynek értelmében az Újpest FC által megváltoztatott címer használata jogszerűnek minősül. Később az UTE hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy tárgyalást kezdeményeznek az Újpest 1885 Kft. tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel. A bejelentésben kiemelték, az ő álláspontjuk megegyezik a szurkolókéval, így amennyiben a találkozó létrejön, azon a szurkolói csoportok is képviseltethetik magukat.

A kapcsolatfelvétel után az Újpest FC ügyvezetője, Berta Csaba június 26-i keltezésű levelében tudatta, hogy július 12-én 10 órától hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, ahol egy közös megbeszélés után a cégjogi és üzleti titoktartás alá eső témákban külön folytatódna a tárgyalás az Újpest FC és az UTE képviselői között.

Az igazgató külön megjegyezte, a szurkolókat elképzelése szerint a megbeszélés végén a két csoport képviselői együtt tájékoztatnák a várható változásokról.