Másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán, és a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán is győzött már az UTE az Újpest FC-vel szemben, a labdarúgócsapat tulajdonosának, Roderick Duchatelet-nek tehát a jog szerint kötelessége lenne visszaállítani a régi Újpest-címert a tavaly nyáron bevezetett új címer helyett.

A perben született jogerős bírói indoklás szerint ügyvezetői hatáskörben hoztak döntést a cseréről, nem pedig az alapító okirat által előírt taggyűlésen az UTE bevonásával, és mivel a szurkolók jelentős része az UTE-val azonosítja az Újpest FC-t, vagyis a futball klubot, vissza kell állítani az eredeti állapotot. A cégbíróság mindemellett összesen 400 ezer forint bírságot szabott ki a Kft-re.

Mivel a futballcsapat nem szüntette meg a jogsértést a régi címer visszaállításával, az UTE arra készült, hogy elindítja a végrehajtási eljárást, ám hónapokon keresztül nem került nyilvánosságra semmi előrelépés az ügyben. Az újpesti szervezett szurkolói csoportok azóta is folyamatosan tiltakoznak az új embléma ellen a meccseken.

A promotions.hu az újpesti sajtóosztály által megerősített értesülésekre hivatkozva állítja, hogy az Újpest FC korábban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a személyiségi jogi perben hozott döntés ellen, a Kúria pedig a dokumentum kézhezvételét követően felfüggesztette a másodfokú ítélet végrehajthatóságát.

A legfőbb bírói szerv döntésének nincs határideje, és egy-egy ügy gyakran évekig is elhúzódik. Az ő végső határozatuk ellen viszont már nem lesz helye fellebbezésnek vagy felülvizsgálatnak.