Enis Bardhi egy éve igazolt Újpestről a spanyol Levante csapatához, így már egy olyan játékosként kérdezte meg a macedón válogatott középpályást az estadiodeportivo.com, aki a spanyol és a magyar bajnokságot is jól ismeri.

Az Újpest erejéről és várható nehézségeiről, “spanyol” szemmel:

Három szép évet töltöttem el Újpesten, egyre jobb és jobb éveket. Az utolsóban kvalifikáltuk is volna magunkat Európába, de a FIFA büntetése miatt nem indulhattunk. Óriási lépés volt a magyar NB I-ből a spanyol La Ligába kerülni, de tudtam, hogy képes lehetek itt is helytállni, ha tovább fejlődöm. A játékoskeret elég nagy változáson ment át, mióta eljöttem, de úgy látom – követem azért a volt csapatom mérkőzéseit, amikor tudom – hogy az alapvető játék ugyanaz, a labdatartásra törekszik most is az Újpest, de talán még jobban összeállt a védekezésük és a befejezésekben is hatékonyabbak lettek. Ugyanakkor sok újpesti játékosnak biztosan nem lesz könnyű feldolgoznia, hogy a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban játszhat, viszont fel is dobhatja őket a tét és az ellenfél – tette hozzá.

A jövő heti visszavágóról és a Szusza Ferenc Stadionról:

Nagyszerű atmoszféra van az Újpest stadionjában, bár egy nem túl nagy arénáról beszélünk, amit szépen meg tudnak tölteni a szurkolók. Biztos, hogy ugyanúgy végigkiabálják majd a meccset a drukkerek, mint a Neftchi ellen, ahol majdhogynem csodát tettek a fordítással.