Igen emlékezetes módon lett száműzött Windecker József az Újpestnél, amelyet most, szerződése lejárta után elhagyhatott és Görögországba igazolt. Roderick Duchatelet tulajdonos és a lila-fehér klub közleményében akkor többek között azt állította: 2 millió forint feletti fizetés, lakás, kocsi sem volt elég a játékosnak, hogy maradásra bírják. Emiatt a keretből is kikerült, és tavasszal egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott.

Windecker eligazolása után most Facebook-oldalán reagált.

– Azt hiszem, nem kell hosszú interjúkban és bejegyzésekben megindokolnom a döntésemet. Szürreális teóriákhoz elég a közösségi médián keresztül tájékozódni és laikus véleményeket olvasni. Azonban, ami valójában történt, arra én is sokáig kerestem az okokat, így nem várhatom, hogy kívülállók megértsék. Az Újpest gyerekkoromtól fogva sokkal több volt számomra, mint egy magyar klub, és ezen nem fognak tollvonások, üzleti érdekek és tulajdonosok változtatni. Ezért búcsúzni sem szeretnék. A játékosok közül sokan a barátaim, akiknek a jövőben is teljes szívből fogok drukkolni, a szurkolók közül pedig rengetegen álltak ki mellettem jobb és rosszabb napokon is, emiatt a lila színt én soha nem leszek képes a történtekkel azonosítani, ahogy a futballt sem a pénzzel.

Szeretnék köszönetet mondani minden egyes Újpest-szurkolónak, aki megkérdőjelezte a híreket, és csak kicsit is szkeptikus tudott maradni a lejáratásom során. Továbbá a családomnak és a barátaimnak, hogy kérésemre némán tűrték, ahogy rágalmaznak és mindvégig bíztak bennem és a döntéseimben.

Hálás vagyok a menedzseremnek, aki az egészet végigcsinálta velem, ismeri a céljaimat és segít azok elérésében. Semmit sem vártam annyira, mint hogy végre lehetőségem legyen szavak helyett tettekkel bizonyítani: ez a sport nekem nem csupán hivatás és megélhetés, hanem minden – írta Windecker.