Korábban már beszámoltunk arról, hogy igen kapós lett az NB I-től búcsúzott Balmazújváros több játékosa is. Közülük jónéhányan (Sigér, Vajda, Uzoma, Haris, Habovda) el is keltek már, de van olyan alapember, aki még egyik kérőjével sem egyezett meg egyelőre.

Több lehetőség közül választhat a Szatmárnémetiben született és ugyancsak keresett Rus Adrián is, aki előbb az NB II-ben, majd az NB I-ben is kulcsembere volt a balmaziaknak. Az előző idényben 30 bajnokin lépett pályára és 2 gólt szerzett – tavasszal, a DVSC és a Paks legyőzése során, utóbbi találata a 92. percben három pontot ért ráadásul, nem mellesleg a 32. forduló legnagyobb gólja lett.

Romániai sajtóhírek szerint tucatnyi gárda szemelte ki magának a 22 éves hátvédet: a sportulsatmarean.ro cikke szerint az NB I-ből az Újpest és a DVSC, a román élvonalból pedig a bajnok CFR Kolozsvár, a Sepsi, az Universitatea Craiova és a Viitorul is kiszemelte magának a bekkett, de a Sparta Prága és két török első osztályú csapat is vinné állítólag.

Itt az ideje, hogy egy erősebb csapatba kerüljek, de minden szempontot megvizsgálva akarom meghozni a döntésemet. Szeretnék játszani is ott, ahová igazolok, nem a pénzügyi oldal a lényeg a számomra. Oda megyek majd, ahol igazán úgy érzem, hogy akarnak – mondta a portálnak Rus, akinek az árát 350 ezer euróra taksálja a portál, hozzátéve, hogy a játékosnak 2020-ig szóló szerződése van Balmazújvárosban.