Mint ismert, az előző idényt követően nem hosszabbította meg szerződését Újpesten a 26 éves támadó, Novothny Soma, aki továbbra is szabadon igazolható.

A csakfoci.hu információi szerint a korábbi utánpótlás-válogatott játékos jó eséllyel ismét külföldön folytatja pályafutását, és nemrégiben Dél-Korea után ismét kelet felé vette volna az irányt, miután az azerbajdzsáni élvonalban szereplő Neftchi Baku érdeklődött iránta.

Azeri lapértesülések szerint két évre szóló szerződést kínáltak neki, ám megszakadtak a tárgyalások. Novothny kész is lett volna Azerbajdzsánba igazolni, azonban a helyi lapok úgy tudják,

a túlzott igényei (évi 200 ezer eurós fizetést szeretett volna kapni) miatt a transzfer meghiúsult.

Novothny a mögöttünk hagyott szezonban 17 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az Újpest mezében, hat gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett.

Érdekesség, hogy a magyar játékos az Európa Liga-selejtező 2018/19-es kiírásában már játszott az azeri együttes ellen, akkor az Újpest az idegenbeli 3-1-es vereséget követően hazai pályán 4-0-ra nyert és továbbjutott, de Novothny nem lőtt gólt. A 8-szoros bajnok és 7-szeres kupagyőztes Neftchi az előző idényben a második helyen végzett a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért azeri pontvadászatban, és a következő kiírásban az EL-selejtező 1. körében kezdi meg a nemzetközi szereplést.