Mint arról beszámoltunk, a spanyol válogatott egy 5-0-s, Macedónia elleni sikerrel kezdte meg szereplését az U21-es Európa-bajnokságon, Lengyelországban. A balkáni gárdában két Újpest-játékos, Enis Bardhi és Viktor Angelov is kezdőként lépett pályára, utóbbit a félidőben cserélte le edzője.

A Real Madrid futballistája, Marcos Asensio mesterhármassal vette ki a részét a kiütéses sikerből, de nem csak ő ragadta meg a spanyol AS figyelmét. Az egyik legolvasottabb spanyolországi sportlap két macedón játékost, a Barcelona utánpótlásában pallérozódott csapatkapitányt, David Babunskit, illetve Bardhit emelte ki csapatából, mondván mindketten “remek benyomást tettek” mindenkire, de ezúttal nekik is meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt. A lap hozzáteszi, hogy Macedónia a nagy vereség ellenére komolyan megnehezítheti majd a dolgát hátralévő két csoportmeccsén Portugáliának, illetve Szerbiának.

 

Korábban írtunk róla, hogy a sajtóhírek szerint többek között a Dortmund, a Stuttgart, a Sahtar Donyeck, a Dinamo Zagreb és a Videoton által is keresett Bardhit csapata legnagyobb ígéretének tartották a rangos torna előtt, veretes névsorban szerepelt a lilák támadó középpályása.