A HardGuard Group Security Zrt. közleménye a derbivel kapcsolatosan az Újpest FC csapatának szurkolói felé. A kommünikét változtatás nélkül közöljük:

A 2019. október 19-én megrendezésre kerülő derbin az ellenfél szurkolói a szomszédos szektorból provokálták az újpesti nézőket, akik közül néhányan – érthető módon – de a szabályokkal ellentétesen felmásztak a szektorokat elválasztó kerítésre, mely miatt a biztonsági szolgálatnak szükséges volt intézkedni.

Megjegyezzük, hogy a lezárt szektorrészbe történő átmászással bűncselekmény valósult volna meg, melyet a rendezőink aktív közbeavatkozással megelőztek. A biztonsági szolgálat azon tagjai, akik a szurkolók előtt is jól ismertek, azonnal reagáltak az eseményre, és megfelelő kommunikációval rendezték a szurkolóink és az intézkedő erők közötti kialakult feszült szituációt.

Tájékoztatjuk az Újpest szurkolókat, hogy ahogyan eddig is, a jövőben is a HardGuard Group Security Zrt. munkatársai nyitottan állnak mindennemű felmerülő gond, probléma békés megtárgyalásához. A mérkőzéseken mindig jelen van és felkereshető a rendezői cég vezető képviselői: Bartus Tibor, Széki Tibor és Tóth Csaba, akik nyitottak az esetleges nézeteltérések nyugodt, konfliktusmentes, beszéden alapuló rendezésére. Hisszük és valljuk, hogy az újpesti lelátókon nincs helye az erőszaknak, a tettlegességnek. Hangsúlyozzuk, hogy a jövőben is a kommunikációt helyezzük előtérbe az esetleges nézőtéri rendbontás megelőzésére, nem hiszünk a tettlegességig fajuló probléma rendezésben.

Tóth Csaba, biztonsági szolgálat vezetője
Vállai István, biztonsági igazgató