I. félidő

A Fradi magához ragadta a kezdeményezést az első percekben, és mezőnyfölényüket szélsőik kiugratásával igyekeztek helyzetekre váltani. A mérkőzés első komoly lehetőségéből gól is született: Gorriarán szöktette Petrjakot a 11. percben, az ukrán az alapvonalig cselezett, majd a második vonalban üresen érkező Varga Rolandhoz passzolt, aki egy átvétel után közelről a kapuba bombázott (0-1).


A bekapott gól felrázta a hazaiakat, a játék áttevődött a ferencvárosi térfélre, ahol Onovo emelése után Dvalinak kellett hatalmasat mentenie. A játékrész közepére felgyorsult a játék: a 25. percben még Böde fejesénél kellett nagyot védenie Banainak, míg a 27.-ben már Burekovic közeli lövése pattant szögletre. A szünet előtti percekre az iram ismét alábbhagyott, az újpestiek megfontolt építkezése, és a Fradi-kontrák sem vezettek helyzethez.

II. félidő

A második játékrészt az Újpest kezdte jobban, azonban Sankovic távoli lövése a kapu mellé, Nagy Dániel indítása pedig Dvali lábára szállt. A kívánt áttörés eléréséhez Nebojsa Vignjevic harcba küldte Obinnát, és Zsótért is, Beridzét és a debütáns Rácz Barnabást pedig lehozta a pályáról. Szerhij Rebrov is próbálta minél előbb eldönteni a mérkőzést, hiszen a fáradó Böde helyére a friss Lanzafamét cserélte be, később pedig újoncot avatott a Varga Rolandot váltó Tokmac Nguen személyében. A vérfrissítés sokáig egyik oldalon sem hozott komoly lehetőséget, ám a hajrára becserélt Simon Krisztián a hosszabbítás utolsó percében egy védelmi hibát kihasználva megszerezte az egyenlítő találatot (1-1).

Simon Krisztián egyenlítő gólja az Újpest–Fradin

Ezzel a góllal mentett pontot a 93. percben az Újpest a Fradi elleni derbin.Részletek: http://bit.ly/2BuCKDR

Közzétette: M4Sport – 2019. február 9., szombat

Újpest – Ferencváros 1-1

Gólszerző: Simon (93.) ill. Varga R. (11.)

Az NB I állása a 20. forduló után. Forrás: adatbank.mlsz.hu