Artjem Gordienko személyében újabb ukrán játékos érkezhet az NB I-be: egybehangzó sajtóértesülések szerint a 27 éves futballistának több megkeresése is van a magyar élvonalból, és a védő / védekező középpályás is váltana, mivel nem tud közös nevezőre jutni klubja, a Zorya vezetésével jövőjét illetően.

Az ugyanakkor még nem dőlt el, hogy most vagy csak a nyáron vált-e majd klubot a futballista. Az ukrán bajnokság 4. helyén álló, az idény elején az Európa Ligában is elinduló csapatnál (a ferencvárosi Ihor Haratin volt klubja) ugyanis nem akarják jelenleg felbontani Gordienko az idény végéig szóló kontraktusát, szeretnének ugyanis valamennyi pénzt látni a távozásából. A játékos viszont azonnal távozna és bontana, mert így például az NB I-be is eligazolhatna – erre az átigazolási időszak végét követően is lenne lehetősége.

Gordienko karrierje során eddig kizárólag a luhanszki gárda mezét viselhette, 2008 óta tagja a felnőtt keretnek. 87 élvonalbeli mérkőzésen 9 gól a mérlege, de 9 találkozón pályára léphetett már az EL-ben is. Jelenleg 800 ezer euróra taksálják a piacon.

Apropó, EL: Gordienko csapatával tavaly nyáron a Willi Orbánt is bevető RB Leipziggel is szembenézhetett. Az ukrán futballista társaival együtt végül elveszítette a párharcot, de ő lőtte a Zorya második gólját a lipcsei, 3-2-s hazai sikerrel véget ért összecsapáson.

Ha valóban befutna ő is az OTP Bank Ligába, tovább nőhetne az egyébként is jelentős, már 26 fős ukrán kontingens az NB I-ben. Az eddigiek során elsősorban az ukrán légiósok foglalkoztatásában világrekorder Kisvárda vitte a prímet észak-keleti szomszédunk állampolgárainak foglalkoztatásában, Dajka László csapatában hét ukrán játékos van jelenleg.

Gordienko gólja Lipcsében: