Mezőkövesd-DVSC, kedd 16.30

Supka Attila (Mezőkövesd, vezetőedző):

Mindössze három nap telik el a Puskás Akadémia és a Debrecen elleni mérkőzés között, így elsősorban a frissítésre helyezzük a fő hangsúlyt, illetve emellett taktikailag is rendbe kell tenni a csapatot, hogy a hajdúsági gárda ellen jó teljesítményt tudjunk nyújtani.

– Azt várom kedden, hogy feledtessük el a szombati mérkőzést, ehhez mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából és jó teljesítménnyel szeretnénk itthon tartani a három pontot. Néhány hónapja nagyon jó mérkőzésen legyőztük a Debrecent idegenben, de ez egy új találkozó lesz, ők és mi is új időszakban vagyunk, ettől függetlenül bízom benne, hogy jó eredményt fogunk elérni ezen a találkozón. (mezokovesdzsory.hu)

MOL Fehérvár-Honvéd, kedd 18.30

Michael Boris (MOL Fehérvár, vezetőedző): – A Honvédot remek, képzett játékosok alkotják, a házi gólkirályuk, Nenad Lukic különösen gólveszélyes, és bár ezt nem sikerült mindig eredményességgel párosítaniuk, az elmúlt hetekben bizonyították, hogy veszélyes ellenfelek mindenki számára. A csapatunk sokat fejlődött az elmúlt hetekben, Debrecenben kiváló mérkőzést játszottunk, ami után hosszú volt az út haza és nem is telik el sok idő a két bajnoki között, így arra is hangsúlyt fektettünk, hogy friss legyen a csapat kedd este is. A célunk, hogy megtartsuk a negyedik helyet, ehhez a hátralevő meccseken is stabil védekezésre, támadásban pedig kreativitásra és sebességre van szükségünk – ezek Debrecenben remekül működtek. Bár a héten két bajnokit is játszunk, most csak a Honvéd ellenire fókuszálunk, ahol a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot. (molfehervarfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd, vezetőedző): – Nincs sok időnk, hiszen mindössze két napunk van arra, hogy felfrissítsük a csapatot, mind fizikailag, mind mentálisan. Meg kell néznünk, hogy miben hibáztunk a legutóbbi bajnokin, viszont előre kell már tekinteni, hiszen kedden itt az újabb kihívás. Így a legfontosabb, hogy csak arra a feladatra figyeljünk, ami éppen előttünk áll, így most az számít, hogy készen álljon a csapat a keddi összecsapáson. Készen álljunk a harcra, a kemény munkára és arra, hogy jó meccset játsszunk egy erős csapat otthonában. A Fehérvár jól futballozott a Debrecen ellen, győzni is tudott, és ha megnézzük a mérkőzéseiket, láthatjuk, olyan riválisról van szó, amely minőséget képvisel.

A legjobbak ellen általában jobb meccseket játszunk, mint a hozzánk közel álló riválisokkal, bízom benne, hogy ezúttal is jól teljesítünk, illetve ki tudjuk használni a Fehérvár gyenge pontjait, gólokat kell szereznünk, akkor bízhatunk a sikerben.

A Kisvárda elleni meccset lezárhattuk volna, ha megszerezzük a második találatot, ami sajnos nem sikerült, a mérkőzés vége pedig megmutatta, tényleg egy pillanatra sem lankadhat a koncentráció. Egyedül maradt a vendégek játékosa, meg is pattant a lövése, ami balszerencse, ezért vesztettünk két pontot, de ezen túl kell lépnünk és minden idegszálunkkal arra koncentrálni, hogy eredményesen futballozzunk a Fehérvár otthonában. (honvedfc.hu)