FTC-Mezőkövesd 3-0

Thomas Doll (FTC):

Az első félidőben voltak kisebb problémáink. Az volt a tervünk, hogy a szélső játékosainkkal magasan kezdünk támadni, viszont a középpályásaink túl sokszor középen kezdtek el támadni. Ezáltal úgy nézett ki, mintha a Mezőkövesdnek eggyel több játékosa lenne a középpályán, így nehéz felvenni a párharcokat.

Amikor kezdődött a nyugtalanság a stadionban, Böde Dániel belőtte az első gólt. Sok labdavesztésünk volt, az ellenfélnek is, ezt nehéz felfogni, mert nagyon jó volt a pálya. Ha elveszítjük a labdákat, akkor nem tudunk nyugodtak lenni. A félidőben beszéltünk a fiúkkal, hogy a középpályán hogyan tudunk szorosabban állni, és ezt a második játékrészben jól végrehajtottuk. A második félidőben nagyobb volt a nyugalom, többet birtokoltuk a labdát. Nagy Dominik teljesítménye nagy örömet szerzett nekem. Nagyon szép dolog, hogy Böde szerzett egy gólt és Vargáéban is részt vett. Georgijevic első találatát szerezte a Ferencvárosban, és aminek nagyon örültem, hogy nem kaptunk gólt. A 3-0 jól hangzik, most arra kell ügyelnünk, hogy az edzéshét jól sikerüljön, hogy idegenben is jól szerepeljünk. Nagyszerű volt a hangulat ismét, abban reménykedünk, hogy legközelebb is ennyien, vagy többen jönnek, és támogatnak minket. (fradi.hu)

Tóth László (Mezőkövesd): – Mezőnyben jól játszottunk, voltak helyzeteink is, de a végjátékban pontatlanok voltunk. Sajnos elöl nem volt bennünk olyan kvalitás, mint a Ferencvárosnál, amely szinte minden helyzetét értékesítette. A buta második gól után hitehagyottá váltunk, Nagy Dominik pedig megoldhatatlan feladat elé állított minket. Rúgott gól nélkül nem tudunk pontot szerezni. Mindezek ellenére büszke vagyok a játékosainkra, jó úton haladunk, és ha tovább építjük, erősítjük ezt a csapatot, akkor sok öröme lesz a mezőkövesdi közönségnek ebben az alakulatban. (mezokovesdzsory.hu)

Diósgyőr-Haladás 1-2

Bódog Tamás (Diósgyőr): – Nagyon sok hiba volt, sok hibával játszottunk. A játékosok akartak mentek, néha fejetlenül. Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Van minőség a csapatunkban, és az ember jobban elvárná, hogy akinek vinnie kellene, pluszt kellene adnia, azok átlendítsék a csapatot a holtpontokon. De nem hogy a pluszt, a normál formát sem tudják hozzátenni, azt, amit tudnak.

Szép feladat előtt állunk… Ha az összecsapásba nem úgy mész bele, nem olyan önbizalommal, ha nem hiszel benne, akkor nem is feléd pattant a labda, hanem az ellenkező irányba. A kukac benne van az almában. Valami nem működik.

(boon.hu)

Michal Hipp (Haladás): – Nagyon fontos mérkőzésre készültünk a DVTK ellen, tudtuk, hogy a Diósgyőr fizikálisan nagyon jó, hogy jó erőkből áll. Erre a meccsre kicsit más taktikával, felállással készültünk, de a 6. percben egy sérülés miatt ez szétesett. Annak ellenére, hogy a DVTK aktívabban kezdett, Mészárosnak volt egy nagy helyzete. Meglepett a Diósgyőr felállása, mert tudomásom szerint három védővel még nem kezdtek, ez lehetőséget adott nekünk, tudtuk, hogy ellenfelünk hátul nyitottabb lesz, és lesz területünk játszani. A Diósgyőr többet birtokolta a labdát, bejutottak a 16-oson belülre, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Mi a két gólunkon kívül az utolsó tíz percben három ziccert is kihagytunk. De ettől függetlenül nagyra értékelem ezt a győzelmet. A hazaiak mindent beleadtak, hogy egyenlítsenek, odaszegeztek minket a 16-osunkra, és végig izgulnunk kellett, mert korábban az ellenfél kapuja előtt nem voltunk elég pontosak, határozottak.

Edzői pályafutásom alatt még nem fordult elő, hogy három játékost is le kellett cserélni sérülés miatt. Rabusicért aggódunk, hiszen őt kórházba kellett szállítani.

(boon.hu)

Paks-DVSC 2-5

Csertői Aurél (Paks): – Katasztrofális volt ez a meccs számunkra, a Loki mindenben felülmúlt minket, koncentrációban, gyorsaságban. Ki kell deríteni, hogy tudtunk egy hét elteltével ennyire más meccset játszani, mint legutóbb. Most semmi nem sikerült, talán 1-2 kérdőjeles gól is volt, de az ellenfél sokkal jobb volt nálunk. Mindent berúgtak, az első 5 kapura lövésükből 5 gól született, ennyire nem lenne szabad szétesnünk.

Herczeg András (DVSC): Úgy készültünk, hogy tudtuk, hogy jó csapathoz érkezünk, tiszteljük a Paksot a teljesítménye miatt. Szoros meccsre számítottam, de ezúttal az első perctől kezdve nagyon egyben voltunk, nagy önbizalommal futballoztunk, a meccs nagy részében a mi akaratunk érvényesült, megérdemelten győztünk. Nagyon fontos volt, hogy a hazai szépítés után azonnal tudtunk rúgni még egy gólt. Bízom a jó folytatásban, már az utóbbi két meccsen is érződött, hogy kezdjük magunkat összeszedni, játékban is jöttünk fel, szeretnénk hasonlóan folytatni.

Honvéd-Balmazújváros 2-0

Supka Attila (Honvéd): – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amire előzetesen számítottunk. Tudtuk, hogy a Balmazújváros jól megszervezi majd a védekezést, ami 4-4-2-ben működött is, és meg volt a lehetősége, hogy kontrából betaláljon. Ezt jól tudtuk kontrollálni, attól függetlenül, hogy az első félidőben tompán játszottunk. A második játékrészben jobbak voltunk, a cserékkel jobb lett a támadójátékunk. A Balmazújváros tizenegyese előtt tisztáznunk kellett volna, de szerencsére Gróf megfogta, és ez fontos pillanat volt a találkozó szempontjából. Komoly gondot jelentett volna, ha nem szerezzük meg ma a három pontot, de így nyugodtabbak lehetünk. Ha egy kicsivel élesebbek a támadóink, akkor több lehetőséget is ki tudtunk volna alakítani és ez gólokban is megmutatkozott volna. Fontos győzelmet arattunk, aminek köszönhetően fejben kitisztulhatunk az előttünk álló nehéz meccsek előtt, és feledtetni tudjuk a hétközi, Debrecen elleni meccset (…)

A Balmaz büntetője előtt kicsit padlóra kerültem, mert nagyon sok „tizit” kaptunk, elég csak visszagondolni, a DVTK ellen kettőt is, amik jogosak voltak, ahogy a mai is. Reménykedtem benne, hogy Gróf megfogja, és így lett. Rengeteget készül a kapusedzőnkkel, és elemzik az ellenfél tizenegyesrúgóit. Igazából nem volt jó Arabuli lövése, de Dávid védése nagyon sokat segített.

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – Nem éreztem csapatszinten veszélyt a Honvédban egészen a gólig, kvalitásban kétségtelenül jobbak, és olyan játékosaik vannak, akik el tudnak dönteni mérkőzéseket. Ameddig nem tudunk gólt rúgni, és a kapu torkából sem találunk be, addig ne számítsunk eredményes futballra. A mutatott játékkal nem volt gond, a probléma az volt, hogy nem tudtuk feltenni a pontot az i-re. Az összes csatárunk sérült, Arabuli sérülten tért vissza a válogatottból, míg Rudolf betegség miatt maradt távol. Nincs olyan csatárunk most, aki éhes lenne a gólra, és a pályán lévő játékosokból hiányzik, hogy megérezzék a vérszagot.

Vasas-Puskás Akadémia 1-2

Michael Oenning (Vasas): – Olyan mérkőzést veszítettünk el, amit nem kellett volna szükségszerűen. Az ellenfél védekező felállásban, kontrákra játszott. Mi uraltuk a játékot, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, kimaradtak a lehetőségek, a Puskás Akadémia pedig kontrákból gólokat szerzett. Az egész szezon során létszámhiánnyal küzdünk. Vaskó az egyik legmagasabb játékosunk, jól fejel, szerettünk volna egyenlíteni, ezért állt be. (vasasfc.hu)

Pintér Attila (Puskás Akadémia): – Érződött a csapaton, hogy szerdán kemény kupameccset játszott. Volt olyan időszak, amikor a mi kapusunknak kellett nagyokat védenie és volt, amikor a Vasasnak. Mindegy egyes játékosom előtt, aki részt vett ebben és a Diósgyőr elleni sikerben, kalapot emelek. Sok sikert kívánok a Vasasnak. Soha nem dőltünk hátra és soha nem is tesszük. Valamikor a helyzeteinkkel nem tudunk élni, de a munka előbb-utóbb kijön. Az első évben azt terveztük, hogy bennmaradjunk, másodikban első hatban végezzünk, a harmadikban pedig az első háromban.