Honvéd – MOL Vidi FC 0-3

Supka Attila (Honvéd): – Nem azt kaptuk vissza a mérkőzéstől, amit elterveztünk a mi játékunk szempontjából. Tudtuk, hogy az ellenfelet milyen játékosok alkotják, tudtuk, hogy kíméletlenül ki tudnak használni egy-egy hibát. Nem volt olyan jó a védekezésünk mint eddig, nagy hibákat vétettünk. Nem szabad ilyen szellősen védekezni, nem szabad ennyire szabadon hagyni az ellenfél azon játékosait, akiknek ismerjük a képességeit. Ettől függetlenül voltak momentumaink, lehetőségeink. A 11-es előtt is volt két lehetőségünk, amelyből megszerezhettük volna a vezetést. Az első gól után viszont már rohantunk az eredmény után, ráadásul jött a kiállítás. Előttünk történt, én azt mondom, nem járt volna kiállítás, de a bíró így döntött, nem szeretnék vele vitatkozni. Ez végképp megpecsételte a sorsunkat. Gratulálunk a Vidinek és sok sikert kívánunk nekik a nemzetközi porondra! (molvidi.hu)

Marko Nikolics (MOL Vidi FC):Gratulálok a játékosoknak, jó mentalitással léptek ma pályára, a kihagyott 11-es sem törte meg a lendületünket. Nagyon fontos volt számunkra a meccs, örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot a Honvéd ellen idegenben. A kispestiek ellen mindig nagyon nehéz játszani, ráadásul véleményem szerint most, hogy pár játékos távozott, még modernebb futballt is mutat be ellenfelünk, mint korábban. Végig kontrollálni tudtuk a találkozót, amelyet egyébként jó hangulatban és remek talajon rendeztek meg ebben a szép stadionban. Jövő héten BL-rájátszás vár ránk, szinte senki nem gondolta volna, hogy eljutunk erre a szintre. Ez szép eredmény, de mi szeretnénk még tovább írni ezt a történetet. (molvidi.hu)

Diósgyőr – Haladás 1-0

Fernando Fernandez (Diósgyőr): – Az ötödik találkozón, másodszor hazai pályán végre győztünk, ami jót tesz a játékosok önbizalmának. Ez nagyon fontos, mert ahogy ma is érezni lehetett a pályán, de szerintem a lelátón is, szükségünk van ezen a téren is az előrelépésre. Győznünk kellett, ha nem akartunk leszakadni az ellenfelektől, a Haladáson viszont nem volt ekkora nyomás, hiszen legutóbb legyőzték a PAFC csapatát. A játékosok rendkívül idegesen játszottak, viszont helyenként megmutatták, hogy milyen elemeket szeretnék látni tőlük. A Haladás 10 emberrel is nyomást tudott ránk helyezni, még ha tiszta helyzeteket nem tudtak kialakítani. Fejlődni kell abban is, hogy 10 ember ellen is tudjunk játszani, mert Bacsa és Ioannidis is jól indul be az üres területekbe, de ma sokszor inkább visszaléptek. A csapat végig győzni akart, ez nagy pozitívum. A játékkal nem voltam maximálisan elégedett, a győzelemmel viszont igen. (dvtk.eu)

Michal Hipp (Haladás): – Nem játszottunk rossz mérkőzést, néhány időszakban pedig kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk. Az elején mindkét csapat óvatosan játszott, várta a másik hibáját, ekkor mi voltunk aktívabbak. Több helyzetet alakítottunk ki, de egyikből sem született gól, miközben az első fél órában a hazaiak csak szabadrúgásból veszélyeztették a kapunkat. Amikor már úgy nézett ki, hogy vezetést szerzünk, akkor a hazaiak fejelték a vezető gólt. Hiányzott a csapatunkból a türelem, gyorsan akartuk mélységi passzt adni, pontatlanok voltunk. A második félidőt is aktívan kezdtük, nem engedtük a hazaiakat kontrázni. Rabušic helyzetét említem, amiből nem szereztünk gólt, nehéz így nyerni. A befejezésnél hiányzik a minőség, kialakítjuk a helyzeteket, de nem tudjuk értékesíteni. A hazaiak ekkor természetesen kontrára játszottak, és egy középpályán elkövetett fatális hibát követően jogosan kerültek létszámfölénybe. A cserékkel is próbáltam frissíteni, 10 emberrel is próbáltunk a masszívan védekező hazai csapat ellen egyenlíteni, de nem sikerült. Ma az a csapat nyert, amelyik a gólt rúgta, de nem a jobbik, hanem a szerencsésebb csapat szerzett három pontot. (dvtk.eu)

Újpest – Mezőkövesd 1-1

Nebojsa Vignjevics (Újpest): Már az első három percben látszott, hogy nem harcolunk eléggé, nem akarunk rohanni, és ezt a vendég együttes hamar ki is használta. Csalódott vagyok a játékosok hozzáállása miatt, ez az én hibám, hogy nem vettem előbb észre, hogy pár labdarúgóm fejében nincs minden rendben. A találkozó legvégén ugyan még volt lehetőségünk arra, hogy miénk legyen a győzelem, ugyanakkor a kövesdiek is eldönthették volna a saját javukra a meccset. Összességében nem vagyok elégedett a megszerzett 1 ponttal, mert nem érdemeltük meg a mai napon. (ujpestfc.hu)

Tóth László (Mezőkövesd):Amit elterveztünk azt megvalósítottuk, az első félidőben mindenben az Újpest fölé nőttünk. Sajnos a játékvezető a félidő utolsó percében az egyik kulcsemberünket, túlzott szigorral kiállította, majd az edzőnket is elküldte a kispadról. A második félidőben így nem játszhattuk már a játékunkat. Furcsa érzés, hogy Újpesten most szomorkodunk kell az egy megszerzett pont miatt, ez a meccs a miénk volt. Gratulálok a csapatnak! (mezokovesdzsory.hu)

Puskás Akadémia – Kisvárda 1-1

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – Az első félidőben alul múltuk korábbi önmagunkat. A másodikra feljavultunk, gólt is szereztünk, a másodikat nem tudtuk rá rúgni. A Kisvárda sokat kockáztatott, sikerült is a egyenlítés nekik. Csapongó játék alakult ki, az ellenfél akarata érvényesült.

Dajka László (Kisvárda):Játékban óriásit léptünk előre, rá mentünk a hazai csapatra, nem álltunk vissza védekezni. Ha berúgjuk a 11-est, teljesen más meccs lett volna. Nem volt kitűnő mérkőzés, de hatalmas küzdelmet láthattak a nézők. Futballozni tudó játékosokat raktam be, talán ennek is köszönhető a döntetlen.