A múlt héten és a héten is nagy port kavart Elek Ákos (DVTK) és Szakály Dénes (Paks) feszült találkozója a két csapat előző fordulóbeli bajnokiján. Mint arról beszámoltunk, a diósgyőriek válogatott játékosa nyakon ragadta és szidalmazta ellenfelét, akit aztán Lipták Zoltán fel is lökött. Az eset előzménye Elek tavaszi sérülése volt.

A hét elején a paksi középpályás csak a csakfoci.hu-nak beszélt az esetről, és elmondta, hogyan fenyegette és sértegette őt Elek, illetve azt is elárulta, hogy a meccs után is kapott fenyegető hívásokat, üzeneteket. Elek rövid, de velős sms-ben reagált az ügyre honlapunknak.

 

Néhány nappal később, a “Góóól” című műsorban már picit nyugodtabban beszélt a történtekről a Paks futballistája.

Szerintem mindegyikünk várja a másik hívását. Én a médiában sem mondtam se jót, se rosszat, csak az igazat mondtam el. Ha ennyire sérti őt, ami történt, akkor sem így kellett volna tennie, az ügyet le kell zárni, még ha nem is kér elnézést az ember a másiktól. Neki is van más dolga, nekem is van más dolgom, én tényleg a jövőmmel szeretnék foglalkozni.

Azt ugyanakkor ismét megerősítette Szakály, amit a csakfoci.hu-nak is elmondott, azaz hogy az MLSZ-hez fordult az ügy miatt. Kedden várható, vagy lehet döntés arról, eltiltják-e Eleket.

Beadtunk egy levelet az MLSZ-hez, hogy bírálják el az esetet, videófelvétel alapján. Vannak róla fényképek is. Várom, mi lesz, remélem, jövő kedden döntenek róla. Külföldön is eltiltanak videófelvétel alapján játékosokat felvételek alapján, remélem, itt is. De ez nem az én dolgom és már nem szeretnék ezzel foglalkozni – tette hozzá Szakály vasárnap.