NB I, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Ferencváros–Debreceni VSC (15.55)

Szergej Rebrov (FTC): – Jó ellenfelekkel találkoztunk, a felkészülés szempontjából valamennyi edzőmérkőzésünk hasznos volt. Ezeken a mérkőzéseken nem az eredmény volt az elsődleges, hanem hogy minden olyan játékelemet begyakoroljunk, amelyet élesben is szeretnénk majd alkalmazni. Komoly kihívás vár a csapatra, de az ellenfeleink is szerda-szombat ritmusban fogják lejátszani a hátralévő bajnoki mérkőzéseiket. Számunkra talán némi előnyt jelenthet, hogy az ősszel már átéltünk hasonlót, amikor az Európa Liga csoportkörében szerepeltünk, ám ettől függetlenül nehéz időszak vár ránk. Nem volt egyszerű dolgunk, de a Debrecen ellen mindig nagyon nehéz játszani, kemény ellenfél. Szombaton is a három pont megszerzése lesz a célunk, hiszen csakis győzelmekkel védhetjük meg a bajnoki címünket! (www.fradi.hu)

Vitelki Zoltán (DVSC): – Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a Ferencváros elleni bajnoki! A kupacsapatok kivételével mi is egy héttel korábban folytatjuk tovább szereplésünket, de nincs hiányérzetem, úgy vélem, jól sikerült a rövid felkészülésünk. Nagyon motivált játékosokat látok magam előtt, bízom benne, a Groupama Arénában olyan eredményt tudunk elérni, amely klubnak, szurkolónak, futballistának és vezetőnek is jó. A labdarúgók maximálisan átérzik, mennyire fontos minden egyes pont. Ehhez nem lehet hozzászokni, hisz mint minden sport, természetesen a foci sem ugyanolyan szurkolók nélkül. De nem panaszkodunk, hozzá kell szokni, hogy ilyen körülmények között kell majd játszani. Ez a hét a finomításról szólt, igyekeztünk azokra a kiélezett szituációkra kihegyezni a feladatokat, amelyeket a Ferencváros ellen szeretnénk megvalósítani. Éles meccsre számítok, de ha azt az agresszivitást és hozzáállást mutatjuk, melyet a legutóbbi idegenbeli, zöld-fehérek elleni bajnokinkon, illetve ha még magasabb szintű koncentrációval és a hibaszázalékok csökkentésével futballozunk, alkalmasak leszünk rá, hogy pontot tudjunk szerezni akár az FTC ellen is. (www.dvsc.hu)

Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzések

Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC (18.00)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Múlt hétvégén a tavalyi bajnokkal játszottunk, azért, hogy az erőnket felmérjük. A felkészülésünkbe abszolút beleillett, hogy egy olyan erős csapattal mértük össze a tudásunkat, mint a Ferencváros. A két találkozó elérte a célját, ugyan ilyenkor az eredmény másodlagos, de örülünk annak, hogy jó teljesítményt nyújtottunk. Azt gondolom, hogy amit elterveztünk, azt be tudtuk mutatni mindkét összecsapáson. Most már csak az előttünk álló feladattal, a MOL Fehérvár elleni kupacsatával foglalkozunk. Nagyon szeretnénk olyan eredményt elérni az első mérkőzésen, amivel esélyünk lehet a továbbjutás kiharcolására. Azt gondolom, hogy ellenfelünk egy nagyon komoly háttérrel rendelkező klub, a Fehérvár Magyarország egyik kiemelkedő csapata, de nem foglalkozunk ezzel, nem számít, hogy ki jön velünk szembe. Saját magunknak szeretnénk megfelelni és fontos, hogy úgy készüljünk fel, hogy bárki ellen helyt tudjunk állni. Mint minden párharc előtt, most is az a véleményem, hogy mindkét csapatnak 50-50% esélye van a továbbjutásra. (www.mezokovesdzsory.hu)

Joan Carrillo (Vidi): – Jó hozzáállással folytatta a felkészülést a csapat a két, múlt heti edzőmérkőzést követően is. Nem kellett külön részletezni a párharc fontosságát senkinek az öltözőben, hiszen egy kupa-elődöntőről beszélünk. Teljesen más egy ilyen oda-visszavágós sorozatban meccselni, mint egy bajnokin, a Mezőkövesd egy jó együttes, minőségi, erős játékosok alkotják a keretet. Harcolnunk kell, meg kell mutatni, hogy milyen karakteres csapat vagyunk és könnyen lehet, hogy majd meg kell szenvedni a továbbjutásért, de az nem kérdés, hogy az a célunk, hogy ott legyünk a döntőben. Örülök, hogy hivatalosan is újraindul a futballidény, szerintem ez egy jelképe annak, hogy a társdalom jó úton jár a járvány legyőzése felé. Elsősorban persze a Vidi-szurkolók és magunk miatt szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, de bízunk benne, hogy minden futballszerető jól szórakozik majd a magyar meccsek alatt. Szerintem a módosítások bevezetése pozitív és jó döntés. Megnőtt a sérülésveszély, a Bundesliga múlt heti fordulójában, ha jól tudom nyolc játékos is kidőlt, így mindenképpen üdvözlöm az extra változtatási lehetőségeket. Amúgy is úgy gondolom, hogy ezeken az első mérkőzéseken a cserék döntő többsége nem taktikai változtatás, hanem egyszerűen frissítés lesz majd. Én esetleg annyit változtattam volna, hogy ha az egyik csapatnak cseréje van még, de játékmegszakítása már nincs, akkor a kihasználatlan cserelehetőséget engedném nekik akkor, amikor az ellenfél cserél, hiszen így-is, úgy-is megáll a játék. Ezzel együtt is, örülök az extra lehetőségeknek, szerintem ebben a helyzetben jót tesz majd a színvonalnak. (www.molfehervarfc.hu)

MTK Budapest–Budapest Honvéd (20.05)

Michael Boris (MTK): – Mindent bele kell adnunk a Honvéd ellen, hogy továbbjussunk. Ha te vagy az esélytelenebb, nagyon jól kell játszanod. Minden héten beszéltünk a meccseink után, mindig mindent kielemeztünk és sokszor mondtam is, hogy szörnyen jó a mentalitásunk. Persze senki nem örült, hogy veszítettünk Putnokon vagy Ajkán, de általában nem a hozzáállással volt a baj, ezért tudom, nem kell extra motiváció a srácoknak szombatra. Hatalmas esély ez mindenkinek, a tapasztaltabbaknak – mint például Kanta vagy Pintér – és a fiataloknak egyaránt. Schön például szerintem csak Playstationön játszott felnőtt kupadöntőt eddig életében. Nagyon fontos alkalom, összpontosítanunk kell minden szempontból, jó hangulatban kell várnunk a meccset és mindent meg kell tennünk. Ha kikapunk a párharc végén gratulálunk ellenfelünknek, de láttuk a DVTK elleni mérkőzést, a Vasas elleni meccseket és tudjuk, mire vagyunk képesek. Bízom a csapatomban, ezért nem kell idegeskednem. Remélhetőleg bemelegítés lesz nekünk a döntőre (a Puskás Arénában játszani a visszavágón – a szerk.), hiszen szeretnénk bejutni. Ugyan a Honvéd az esélyesebb, a finálé a célunk. Örülök, hogy ha bekerülünk a döntőbe, már nem lesz ismeretlen a környezet. Majd a második meccs utáni interjúban meglátjuk, milyen kedvünk lesz. Sokszor megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre, és most is erre lesz szükség. Hiszem, hogy meg fogjuk csinálni. (www.mtkbudapest.hu)

Pisont István (Honvéd): – Azt gondolom, hogy amennyit ebben a két hétben véghez lehetett vinni, azt mi megtettük. Egy nagyon komplex felkészülést kellett csinálnunk, hiszen a sok kihagyásnak azért érezhető volt a hatása, még akkor is, ha becsülettel dolgoztak a fiúk a leállás alatt. A felkészülési mérkőzésünk is jól sikerült, nemcsak a győzelem miatt, de jó gyakorlást is jelentett. Ezen a héten nagyon sok taktikai variációt dolgoztunk ki, sok szegmensét megnéztük a feladatoknak, bízom benne, hogy ez visszaköszön majd a szombati mérkőzésen is. Szeretnénk előnnyel továbbmenni a második meccsre, az mentálisan nagyon sokat jelentene. Jó lenne akár olyan előnyt is szerezni, ami bevisz minket a döntőbe, de ha reálisan nézzük, azt gondolom, hogy nyitott párharc lesz és a második találkozó fog dönteni a továbbjutás sorsáról. Szeretnénk egy nagyon jól felkészült csapat benyomását kelteni és olyan teljesítményt nyújtani, ami eredményességre vezet. Mindenkitől elvárom, hogy a legjobbját adja, s hogy viszontlássam, amit gyakoroltunk az elmúlt hetekben. Egy szervezett, egységes csapattal találkozunk, amely jó mentális helyzetben van, hiszen feljutott az élvonalba. Egy év kemény munkája után ők már elérték a céljukat, de nyilván nem szeretnének ezen a ponton megállni. Mi más helyzetben vagyunk, mi még két fronton megyünk tovább, s pillanatnyilag is azért dolgozunk, hogy elérjük a céljainkat. Biztos vagyok benne, hogy az MTK nagyon motiváltan, ugyanakkor felszabadultan lép majd pályára ellenünk, hiszen ebben a párharcban most csak nekünk van veszíteni valónk. Biztos, hogy nehéz lesz üres lelátók előtt játszani, hiszen a szurkolók mindig erőt adnak. Pont az ilyen nehéz időszakokban, mint a mostani, amikor hosszú kihagyás után kell jól teljesíteni, olyan mentális erőt hozhatna kintről egy-egy biztatás, ami plusz energiákat mozgósít a játékosokban és átlendíti őket egy esetleges holtponton. Most enélkül kell elérni a céljainkat, de bízom benne, hogy a játékosok is érzik, hogy a szurkolók velünk vannak, otthonról, a tévé elől figyelik őket és szorítanak értünk. (www.honvedfc.hu)