Nagy Sándor, a Debrecen kárpátaljai kapusa a Fradi ukrán játékosairól nyilatkozott a Zbirnának, melyet az ulloi129.hu szemlézett.

– Nagy a figyelem a Fradi ukrán játékosain, és Petrjak szerintem a bajnokság egyik legjobb légiósa. Haratin, akit Kárpátaljáról ismerek, Rebrov irányítása alatt sokoldalúbb játékos lett. A Zorjában, korábbi csapatában Igor leginkább védekező középpályás volt, de a Fradiban van lehetősége a támadásépítésbe is belépni. Rebrov egyértelműen sikeres, hisz a Ferencváros magabiztosan vezeti a tabellát. De úgy hiszem, Rebrovot távolabbi célok mentén igazolták le. A klub vezetői és számos szurkolója a nemzetközi porondon is hangos sikereket vár a csapattól. Az új edzőtől azt is elvárják, hogy Európára készítse fel a csapatát.

A DVSC kapusa beszélt a magyarországi körülményekről is.

– A kormányzat támogatásának hála 2010-ben egy átfogó futballfejlesztési programba kezdtek Magyarországon. Nem csak új stadionok épülnek, de a sportág fiatal rajongóinak minden faluban megfelelő sportolási lehetőséget alakítottak ki. A szövetségnek befolyásos partnerei vannak, nincs hiány szponzorokból és a marketingmunka elsőrangú.

A csapatok erősebbek anyagilag, ez nagy segítség a fejlődésben, mert csak a focira kell koncentrálni. Egy játékos karrierje rövid, így minden ukrajnai játékos szívesen jön Magyarországra. Egyetértek azzal, hogy bár a bajnokság fejlődik, a nézőszám nem.

– De minden klub nagy figyelmet fordít a szurkolókra, vannak családi szektorok, nyugdíjas-, tanulókedvezmények. Ezért biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben Magyarországon is teltházas meccsek lesznek.

Nagy elmondta azt is, kit hívna be az ukrán válogatottba az NB I-ből.

– Érdekes kérdés. Petrjakot többször behívták, de még több bizalmat érdemel. Haratinnak nagyon jó a sajtója, erről beszéltünk a kisvárdai Lukjancsukkal. Ő amúgy talán az év gólját szerezte ellenünk. Ha kellene, ezt a három játékost javasolnám Sevcsenkónak.