Mezőkövesd – Ferencváros, 19:30

Kuttor Attila (Mezőkövesd):A múlt heti két győzelemnek köszönhetően jó hangulatban várjuk az előttünk álló nehéz feladatokat, köztük a Ferencváros elleni bajnoki találkozót. Ellenfelünk nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, a jó bajnoki szereplés mellett a nemzetközi kupákban is letették névjegyüket az ősszel. Jó formában várhatják a találkozót, hiszen legutóbb 1-0-ra legyőzték a 2. helyen álló MOL Fehérvárt, viszont mi is jó formában vagyunk. A játékfelfogásunk nem fog változni, a bajnoki címvédő ellen is a saját játékunkat szeretnénk játszani, amivel remélhetőleg eredményesek tudunk majd lenni a mérkőzésen. Azt megígérhetem, hogy most is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Természetesen ezúttal is nagyon számítunk a szurkolóink támogatására, hiszen a futball elsősorban róluk szól. Köszönjük, hogy Debrecenbe is sokan elkísértek bennünket, reméljük, hogy a tavaszi szezon következő mérkőzésein még ennél is többen fogják buzdítani játékosainkat. Mindannyiunknak sokat jelent a közönség, örülünk, hogy a csapat várhatóan telt ház előtt léphet majd pályára szombaton. (mezokovesdzsory.hu)

Szergej Rebrov (Ferencváros):A Mezőkövesd jó csapat, jó futballt játszik, nem érdemtelenül áll a bajnokság harmadik helyén. A bajnokság állása miatt kifejezetten érdekes mérkőzésre számítok. Nagyon örülünk a MOL Fehérvár legyőzésének, de nem eshetünk bele abba a hibába, hogy a meglévő előnyünk birtokában elkényelmesedjünk, éppen ezért számunkra a szombat esti meccs is ugyanolyan fontos lesz, mint a többi. Ezúttal is muszáj lesz nyernünk, hogy a szezon végén teljesítsük a célunkat. (fradi.hu)

A Fradi válogatottja elismerte, véget ért a szezonja – sajtóhír

Paks – DVSC, 17:00

Sajbán Máté (Paks játékosa):A DVSC edzőt váltott a télen, melyből kifolyólag stabilabbak lettek. Véleményem szerint az összeszedettségük az impulzusváltásuknak köszönhető. Mindenképpen egy presztízs meccsnek tekinthetjük ezt a párharcot. Remélem, igazi ki-ki meccset játszunk majd szombaton. Fontos lesz, hogy stabilan játsszunk, és addigra kijavítsuk a mostanában ránk jellemző rossz első perceket. (paksifc.hu)

Vitelki Zoltán (DVSC):Azt gondolom, elég jó periódusaink voltak a Mezőkövesd elleni találkozón annak ellenére, hogy kikaptunk. Ha az ember csak a végeredményt látja, könnyű meccsre gondolhat, de játékban teljes mértékben partnerek voltunk. Minden meccs fontos, természetesen a Paks elleni is az lesz. Valamennyi ellenfélnek megvannak a maga erősségei, nekünk az a dolgunk, hogy felkészüljünk erre és három ponttal távozzunk. A játékosok készen állnak, tudják, mit kell játszani és mentálisan is erősek. Az életükért küzdenek az atomvárosiak, ezért fontos, hogy megtaláljuk a gyenge pontjait. Egész héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk az elmúlt összecsapásunkon elkövetett hibáinkat. Egy biztos, top állapotban kell futballoznunk, hogy nyerni tudjunk. (dvsc.hu)

MOL Fehérvár FC – ZTE, 17:00

Joan Carrillo (MOL Fehérvár FC):Sok mérkőzést játszunk, talán mi játszottuk ebben az időszakban a legtöbbet első osztályú ellenféllel szemben. Persze a Zalaegerszeg is érdekelt a kupában, de ők egy alacsonyabb osztályban szereplő együttes ellen játszottak, ez némileg más jellegű igénybevételt jelent. A játékosok viszont jól reagáltak erre a terhelésre, valamint arra, hogy sokan hiányoznak közülük, ezt az Újpest elleni találkozó után is lehetett látni. Megmutatták, hogy nyerni akarnak és sokat tesznek azért, hogy sikeresek legyünk. Meg vagyok győződve arról, hogy azoknak a játékosoknak, akik készen állnak a találkozóra, csak a győzelem jár a fejükben (…) Igen, szinte egymás után háromszor találkozunk most a Zalaegerszeggel. De nem igazán foglalkozunk most ezzel, egyelőre a bajnokira koncentrálunk. Persze ha ott tartunk, akkor majd tovább szeretnénk jutni, de most a három pont megszerzése a célunk a mai bajnokin. (molfehervarfc.hu)

Márton Gábor (ZTE):Szeretnénk folytatni az elmúlt mérkőzések jó sorozatát és természetesen célunk az is, hogy játékban folyamatosan előrelépjünk. Erős csapat a Fehérvár, minőségi játékosokkal rendelkeznek, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Mindkét együttes sok mérkőzést játszott elmúlt hetekben, remélem, mi jobban bírjuk a kettős terhelést, és jó eredménnyel távozunk majd Fehérvárról. (ztefc.hu)

Kisvárda – DVTK, 17:00

Bódog Tamás (Kisvárda): Volt egy hetünk felkészülni a következő ellenfélre. Úgy érzem egyre jobban tudunk közösen dolgozni. Természetesen ez az idő azért rövid ahhoz, hogy mindent meg tudjunk valósítani abból, amit elképzelünk. A Diósgyőr egy feltörekvő klub, nagyszerű szurkolótáborral rendelkezik, akik meghatározzák az egész klubnak a létét, ő értük van a futball. Minden mérkőzésen tehetünk nagyban azért, hogy nyugodtabb legyen a folytatás. A két hazai mérkőzés jó lehetőséget kínál arra, hogy eltávolodjunk attól a pozíciótól, ahova senki sem szeretne tartozni. (kisvardafc.hu)

Feczkó Tamás (DVTK):Nagyon jó játékosállománnyal rendelkezik szombati ellenfelünk. Mindegy, hogy milyen edző irányítja őket, egyénileg is képesek a játékosok eldönteni a mérkőzéseket, hiszen több meghatározó labdarúgójuk van a támadószekcióban. Biztos vagyok benne, hogy harcos és agresszív játékot fognak játszani (…) Igaz, hogy ősszel 3-1-re nyertünk, de az egy olyan mérkőzés volt, amelynek végén bármilyen eredmény születhetett volna. Nagyon lüktető és jó ritmusú találkozó volt, amelyre a játékosaink nagyon jól felszívták magukat. Most is azt várom, hogy mindkét kapu előtt lesznek helyzetek, de azért utazunk Kisvárdára, hogy a már említett jó idegenbeli szériánkat folytassuk és elhozzuk a három pontot a nyírségi településről (…) Nagyon fontos, hogy több győztes párharcunk legyen, valamint azt az agresszív játékot, amit ellenünk képviselnek az utóbbi időben, jól tudjuk lereagálni. Fontos lesz ismét, hogy a kínálkozó lehetőségeket jó százalékban értékesítsük. (dvtk.eu)

Bp. Honvéd – Puskás Akadémia, 17:00

Giuseppe Sannino (Honvéd):Nem könnyítette meg a felkészülést a szombati meccsre, hogy szerdán még Szombathelyen játszottunk 120 perces kupacsatát, ezért különösen nagy hangsúlyt fektettünk a regenerációra, hogy újra feltöltsük az akkumulátorokat, hiszen szombaton fontos összecsapás vár ránk. A jó szereplésből lehet meríteni, magabiztosan, megfelelő önbizalommal kell pályára lépnünk a PAFC ellen, és ezúttal is számítok a szurkolóink segítségére, nagyon sokat tesznek hozzá a csapat teljesítményéhez. Nem számít, hogy miként fest most a tabella, ahogyan korábban is mondtam már, nem szoktam nézegetni a táblázatot, csak egyszer veszem szemügyre: a szezon végén. (honvedfc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Kifejezetten jó, közönségszórakoztató mérkőzésre számítok a Honvéd ellen, hiszen mind a két csapat jó formában, kellő önbizalommal várja a találkozót. A tabellán elfoglalt helyünk alapján is rendkívül fontos összecsapás lesz a szombati, amelyen természetesen a győzelem reményében lépünk pályára. Úgy érzem, rátaláltunk a helyes útra, az utóbbi meccseken azt a játékot és elszántságot láttam a csapatomtól, amelyet szeretnék. Remélem, a kispestiek ellen is sikerül folytatni a jó sorozatunkat, és idegenben is begyűjtjük a három pontot. (honvedfc.hu)

Kaposvár – Újpest, 17:00

Waltner Róbert (Kaposvár): – Sajnos nem sok sikerélményünk volt ebben a szezonban, ami megviseli a játékosokat, a szakmai stábot és a klub dolgozóit is. A Kispest ellen, igaz, hogy kikaptunk, de jól játszottunk és mindent megtettünk a győzelemért, mindenki kihozta magából a maximumot, de még így sem sikerült. Ezt valamilyen szinten lehet sikerélménynek nevezni, hogy legalább a játék jó és küzdünk a győzelemért, de ez mégsem az igazi. Ez mindenkit megvisel, lelkileg nagyon megterhelő ez a kudarcsorozat. Ráadásul szerda-szombat ritmusban játszunk, így csak két-három nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy összekaparjuk a csapatot, hogy felemelt fejjel csinálják tovább a dolgukat, ne adják fel, menjenek és küzdjenek tovább. A játékosoknak nehéz mindig a maximumot adniuk, így meg pláne, hogy nincs sikerélmény. Azon dolgozunk, hogy az Újpest elleni mérkőzésre a lehető legjobban készítsük fel a csapatot, hiszen bízunk abban, hogy sikerül majd nyerni, mivel az önbizalmat és hitet adna. Könnyű kívülállóként azt mondani a játékosoknak, hogy játszanak önbizalommal, de csak a győzelmek adnak önbizalmat. Sajnos, hónapok óta tart ez a rossz sorozat, amihez nem lehet hozzászokni, főleg úgy, hogy az előző szezonban sikert-sikerre halmoztunk. Lelkileg nagyon erősnek kell maradnunk, de azt lehet látni, hogy nem zuhantunk össze, hiszen nem öt-hat gólokkal kapunk ki. Nem adjuk fel, csináljuk tovább, de nem könnyű a helyzetünk. Bíztam abban, hogy sikerül majd továbbjutnunk a Magyar Kupában, de sajnos több játékoson nem ezt éreztem. Tették a dolgukat, de hiányzott a hitük és kevesen játszottak jól. Az Újpest ellen remélem, úgy játszunk majd, mint a Kispest ellen és ez játékos ezúttal győzelemmel fog majd párosulni. Nem úgy megyünk ki a pályára, hogy feladjuk, mert ez az út nem vezet sehová. Megteszünk mindent a sikerért, hiszen mikor kapujuk el az Újpestet, ha nem most. Újpesten viszont ugyanezt gondolják, hogy ezen a mérkőzésen nyerni kell, így nem lesz egyszerű találkozó. Ráadásul, az Újpest sem olyan gyenge csapat, hiába mutatja ez a formája. Viszont mi sem vagyunk annyira gyengék, hogy csak három győzelmünk legyen egy szezonban. Nem veszíthetjük el a hitünket, dolgoznunk kell tovább, nem szabad feladnunk. (rakoczifc.hu)

NB I: Műtéten esett át a Vidi válogatottja