Ferencvárosi TC–MTK Budapest 2-0

Máté Csaba (FTC, asszisztensedző)*: – Mindenki tudja, hogy az MTK-nak kellemetlen a játékstílusa, intenzíven támad le, ezt jó párszor alkalmazza. Felkészültünk erre, és a letámadás most is megvalósult, próbáltak labdát szerezni. Néhányszor hibáztunk is, de jó párszor sikerült is mögéjük kerülnünk. Sajnos a beadásaink nem mindig találtak embert vagy nem voltak elegen a 16-oson belül. Az első gól döntő jelentőségű volt, minket megnyugtatott, az ellenfélnek több rizikót kellett vállalnia. A második félidei játék után mondhatjuk, hogy megérdemelten nyertünk. A játékosok a megfelelő motivációval léptek fel, bár természetesen kicsit fáradtak voltak, de tudták, mennyire fontos a bajnokság, dicséret illet mindenkit a hozzáállásért. Örülünk Rokónak is, aki megszerezte első gólját. Várjuk a folytatást. Minden cserénél bízik az ember, hogy pozitív lesz a változtatás. Bíztunk benne, hogy Roko betalál, a mai gólja nagyon dicséretes, szép megoldást választott. Varga Roland még a múltkori válogatott szünetben egy edzőmeccsen sérült meg, sokat dolgozott a visszatérésért. Mindenki várja azt a régi Varga Rolit, aki lendületet adott a csapatnak. Várjuk, hogy utolérje magát, konkurenciája legyen a többi támadónak. Nagy a keretünk, ennek köszönhető, hogy jól helyt állunk. A számokból is látszik, hogy kevés gólt kapunk a bajnokságban. Ez a kiindulópont ahhoz, hogy sikeres legyél, hiszen vannak olyan minőségű támadóink, akik garanciát jelentenek a gólszerzésre. Ez az egész persze csapatmunka. Stabilabbak vagyunk, ha hibázunk is, mindig valaki kisegíti a másikat. Nagy a konkurencia a csapaton belül, ez mindenkit arra ösztökél, hogy még jobban akarjon. Azt is érdemes megnézni a reklamálásnál, milyen szituációk előzik ezt meg. A reklamálás persze nem jó, ennek meg is van a következménye a házirendünk alapján, de volt néhány olyan ítélet, ami kérdőjeles volt számunkra is. Ezzel együtt a reklamálás tényleg nem volt ránk jellemző, lehet, hogy a fáradtság is okozta ezt. (www.fradi.hu)

*A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az FTC kommunikációs igazgatója, Volly György elmondta, hogy Szergej Rebrov vezetőedző nem érezte jól magát, fájt a torka, ezért nem ő értékelte a látottakat.

Michael Boris (MTK):Ha a bajnokhoz látogatsz, amely ráadásul 2017-ben vesztett utoljára hazai pályán, akkor az előjelek nem melletted szólnak. Ennek ellenére sok fiatalt bevetve meg akartuk mutatni a stílusunkat, nem álltunk be mélyen védekezni, próbáltunk támadni. Volt is pár szituáció, amikor Dibusznak védenie kellett, úgyhogy valamit azért megmutattunk magunkból. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, tudható volt, hogy 90 percig nehéz ilyen helyzetben a maximumon teljesíteni. Ne feledjük, hogy a 18 éves Kata számára teljesen idegen poszton játszott kényszerű okokból, Biben 17 évesen volt kezdő a BL-ben szereplő FTC ellen. Ha itt pontot, pontokat szerzünk, az egy bónusz lett volna, számunkra a soron következő mérkőzések lesznek azok, amelyeken sokat tehetünk a céljaink eléréséhez. Gratulálok a Ferencvárosnak, és a Barcelona ellen sok sikert kívánunk nekik a Bajnokok Ligájában. (www.mtkbudapest.hu)

MOL Fehérvár FC–Zalagerszegi TE FC 2-0

Márton Gábor (Vidi): – Jól kezdtük a mérkőzést, szép akciókat vezettünk és hamar előnybe kerültünk. A második gól után számomra nem volt kérdés, hogy meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Egy kis hiányérzet van bennem, jó lett volna a gólkülönbségünkön javítani, azonban most meg kell elégednünk azzal, hogy “csak” megnyertük a találkozót. A második félidőben sem adtunk sok lehetőséget a Zalaegerszegnek, próbáltunk kialakítani helyzeteket, de nem sikerült több gólt szereznünk. Sok helyzetig eljutunk, keressük a kaput, a befejezéseinken azonban még mindig kell egy kicsit csiszolnunk. Annak örülök, hogy a csapat egyre magabiztosabb játékot mutat be. (www.molfehervarfc.hu)

Boér Gábor (ZTE): – Sokat birtokoltuk a labdát, aminek örülök, azonban az első gólnál hibáztunk, tenisznyelven szólva: ki nem kényszerített hibát vétettünk. Volt néhány helyzetünk a mérkőzésen, labdabirtoklásban talán még az ellenfelünk fölé is tudtunk nőni. A második gól előtt sajnos a saját térfelünkön adtuk el a labdát. Dícséret illeti a hazai csapatot, a második gól előtti szituációt nagyon szépen játszották le. A vezetés birtokában a válogatott játékosokkal teletűzdelt Vidi nagyon rutinosan futballozott, a mi dolgunkat a kiállítás is megnehezítette, ettől függetlenül, hogyha a mai minőséget hoztuk volna az előző találkozókon, akkor nem kaptunk volna ennyi gólt, és talán több ponttal rendelkeznénk. (www.molfehervarfc.hu)

Kisvárda–Budafoki MTE 0-0

Supka Attila (Kisvárda): – Ezt a mai meccset meg kellett volna nyerni, függetlenül attól, hogy tudtuk, mert nehéz lesz, mert a Budafok jól meg fogja szervezni a védekezését, elsősorban a kontrákra koncentráltak. Amikor feltörtük a védekezésüket, akkor voltak lehetőségeink, de az utolsó passzokat elrontottuk. Azok, akik a pályán voltak, jól teljesítettek, ezért sokáig nem volt miért belenyúlni a mérkőzésbe. Azt vártuk, hogy egy-egy mozdulattal eldöntjük a mérkőzést, ki tudunk hozni belőle valamit. A végén azonban már frissíteni kellett, Camaj és Navratil is elfáradt. A szélen megbontottuk őket, többször mögéjük kerültünk, csak az utolsó passzok nem voltak pontosak és nem úgy érkeztünk középen, ahogy kellett volna. Mindent magas labdával akartunk megjátszani, holott azt kértük, hogy talajon lőjük be a labdát. Rossz döntéseket hoztunk, ezáltal nem tudtunk gólt szerezni. Játszhattunk volna reggelig is, akkor sem tudtunk volna gólt szerezni. (www.kisvardafc.hu)

Csizmadia Csaba (Budafok): – Az előző két meccsen hat gólt kapott a csapat, ami nem a legjobb, előtte mindig kihangsúlyoztuk, hogy jó lenne már 0-ra lehozni egy meccset, de nem úgy alakult. Viszont most bizonyította a csapat, hogy képes erre és úgy, hogy nem a legmegfelelőbben készültünk a mérkőzésre, de nem szeretek panaszkodni, csak azért mondom, mert ez nagy fegyvertény volt. A mérkőzés előtt én szoktam a védőkkel csinálni 1-2 dolgot a bemelegítésnél és mondtam neki, hogy nagyon fontos lesz, mennyire lesznek koncentráltak és fegyelmezettek, mert ha ott mindenki maximálisan megteszi a dolgát, akkor legalább egy pontot elhozunk. Ez meg is lett. Az első szempont a fegyelmezett védekezés volt, abból pedig kontrázni akartunk. Biztos voltam benne, hogy a Kisvárda próbál nyomást helyezni ránk hazai pályán. Zsóri majdnem gólt lőtt végül, de nem szomorkodunk, készülünk a következő mérkőzésre. (www.budafokimte.hu)