Mezőkövesd – Ferencváros 1-2

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “A Mezőkövesd kicsit átszabta a tervünket a korai góllal, de sikerült átvenni az irányítást. Természetesen örültünk volna, ha nagyarányú győzelmet arattunk volna. Az ilyen győzelmek mutatják meg, milyen karaktere van egy csapatnak és egy játékosnak. Néhány játékos pozícióját megváltoztattuk a szünetben. Fontos volt, hogy milyen hozzáállással megyünk bele a második játékrészbe. Türelmesnek kellett lennünk, a játékosok mindent megtettek. Tudtuk, hogy fontos lehet a mai győzelem. Mindkét csapat alakított ki helyzeteket, az ellenfélnek több jó játékosa is van, de megérdemeltük a sikert, hiszen számtalan lehetőséget alakítottunk ki. Készültünk az ellenfél kontráira, nehéz olyan csapat ellen játszani, amely tíz emberrel védekezik. Most jól fel kell készülnünk a Vidi ellen, nagyon kemény találkozóra számítok ellenük is.” (fradi.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Nem érdemeltünk vereséget. Úgy gondolom, hogy végig meccsben voltunk, megvoltak a lehetőségeink, hogy akár tovább növeljük az előnyünket. Egy pontrúgás és egy beadás megpecsételte a sorsunkat. Kicsi plusz hiányzott ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.” (mezokovesdzsory.hu)

MOL Vidi FC – Újpest 2-1

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): “Úgy kezdeném ezt a sajtótájékoztatót, mint a korábbiakat, annyi különbséggel, hogy most már 11 győzelmet és egy döntetlent számlál a sorozat. Gratulálok ezért, és a mai teljesítményhez is a játékosaimnak, hiszen jó mérkőzést játszottak az Újpest ellen. Visszatérve a sorozatra, azt se felejtsük el, hogy az utolsó öt mérkőzés kifejezetten rangadó volt, de kedden már vár ránk a DVSC elleni kupamérkőzést, majd szombaton a Ferencváros elleni idegenbeli bajnoki is. A mai mérkőzést akár már az elején eldönthettük volna, de kimaradtak a helyzetek, majd az Újpestnek is voltak lehetőségei, úgy gondolom azonban, hogy összességében egy góllal jobbak voltunk és megérdemeltük a három pontot. Sokkal több mérkőzést játszottunk a szezonban, mint a többi csapat, és vár még ránk hét, de remélem, hogy nyolc meccs is, a játékosok azonban folyamatosan bizonyítják, hogy igazi harcosok, ma is kiadtak magukból mindent, én pedig nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönöm a szurkolóknak is, hogy egyre nagyobb számban itt vannak, sokat jelent ez a csapatnak. Bízom benne, hogy kedden is sokan kint lesznek majd a DVSC ellen. (molvidi.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): “Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, de nem olyan eredménnyel, amire számítottunk. A találkozó előtt már felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy tanuljanak abból, hogyan szokta nyerni a meccseit a Vidi, hogy muszáj 90 percig koncentrálni, mégsem sikerült. A legrosszabb az, hogy van közöttük, aki azt gondolja, hogy jól futballoztunk, mert helyzeteket alakítottunk ki! Minden csapat alakít ki helyzeteket Székesfehérváron és a végén minden együttes kikap. A Vidi engedi, hogy játssz, de minden egyes figyelmetlenséget kihasznál. A játékra fordítottuk a figyelmet és nem az eredményre. Nem lehettek itt vérmes reményeink, ezért nem is vagyok különösebben csalódott, de egy csapat, amelyik második akar lenni, nem játszhat így…nem voltunk rosszak, de tanulnunk kell a Viditől, mert a szép foci nem elég, hogy sorozatban nyerjük a meccseket. Egyébként nem gondolom, hogy túlságosan megkevertem volna a felállásunkat, sőt egy kicsit sajnálom, hogy nem változtattam még többet. Nem igazán volt sebesség elöl, Obinna és Simon sérülései miatt kifogytunk a szélsőkből. Onovót tettem be, hogy több legyen a nyers erő középütt Juhásszal és Viníciusszal szemben. Összességében még mindig jó helyzetben vagyunk, hiszen két pont az előnyünk a negyedik DVSC előtt és biztos vagyok benne, hogy a következők során nyerni fogunk.” (molvidi.hu)

Paks – Puskás Akadémia 0-0

Csertői Aurél (Paks): “Mai teljesítményünknél többre is képesek vagyunk. Kicsit érződött, látszott a csapaton, hogy nem vagyunk jó formában, próbáltunk biztonsági játékot játszani. Sok volt a hiba, de sok melót is tettek le a fiúk az asztalra ezen a napon. Voltak lehetőségeink, ahogy a Puskás Akadémiának is, bár vendégünk inkább a mi hibáink után veszélyeztetett. Jobb a 0-0-s végeredmény, mint a vereség. Hazai pályán ugyanakkor kellett volna a győzelem, hogy fellélegezhessünk egy kicsit, ami a tabellát illeti. Küzdünk tovább, bár nagyon kevesen vannak, akik hadra foghatók, de megpróbáljuk megoldani. Én úgy ítélem meg, a hosszabbításban szabályos gólt szereztünk” (paksifc.hu)

Honvéd – DVSC 1-1

Híres Gábor (Honvéd, az eltiltott Supka Attila helyett): “Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy taktikailag jól felkészült Debrecen ellen. Mi is jól felkészültünk, ami mutatja, hogy emberhátrányban az utolsó tíz percben megszerezhettük volna a győzelmet. A mérkőzés közben is voltak helyzeteink.”(haon.hu)

Herczeg András (DVSC): “Ki-ki mérkőzés volt, mindkét csapat nyerni akart. Parázs, kemény összecsapás volt a tétnek megfelelően. Igazságos döntetlen született. A büntető után a csapat nagyszerűen reagálta le a helyzetet, átvette a csapat a játék irányítását, sikerült egyenlíteni. A második félidőben még nagyobb erőket igyekeztünk mozgósítani, Bódinak volt egy kapufája, így maradt a döntetlen.” (haon.hu)

Kisvárda – Diósgyőr 1-1

Dajka László (Kisvárda): “Az első félidőt szeretném elfelejteni, mert nem úgy futballoztunk, ahogy elképzeltük, és ahogy megbeszéltük. Kerestük a lehetőséget, kevesebbet kockáztattunk, de nem volt meg a ritmusváltás, dinamika, ezért nem tudtunk komoly lehetőséget kialakítani. Az ellenfél megszerezte a vezetést, ezért a folytatásban mást kellett játszani. A második félidőre 3-4 játékos teljesítménye feljavult, ekkor mindent megtettünk, hogy ne maradjunk gól nélkül. Az elején óriási lehetőségünk adódott az egyenlítésre, de csak a végén sikerült, ezért elégedett vagyok az egy ponttal. Az első félidő nem a miénk volt, a második igen. Nem lehetünk elégedetlenek, azt viszont nem tudom, hogy ez mire lesz elég a ma megszerzett egy pont.” (dvtk.eu)

Fernando Fernández (DVTK): “Az utolsó percben egyenlített az ellenfél, ezért úgy érzem, hogy veszítettünk két pontot. Korábban le kellett volna zárni a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink, Prosser Dániel és Florent Hasani is kétgólosra növelhette volna az előnyt. Persze az is igaz, hogy a Kisvárda előtt is adódott két lehetőség a szünet után. Szereztünk egy pontot, tovább kell dolgozni, és mindenki támogatására szükségünk van, hogy megszerezzük a Paks ellen a győzelmet az újabb ránk váró “döntőben”.” (dvtk.eu)

Haladás – MTK Budapest 1-0

Horváth Ferenc (Haladás): “Végig a terveink szerint alakult a mérkőzés. Szerettük volna beszorítani ellenfelünket a saját térfelükre, gyorsan megszerezni és megtartani a labdát. Az első félidőben fölényben voltunk, a másodikban már kiegyenlítettebb volt a játék, de volt annyi tartás a csapatomban, hogy nem kapott gólt, sőt a végén sikerült a győzelmet is megszereznie. Négy pont választ el minket a bentmaradó helytől, de eldöntöttük, hogy nem nézzük az ellenfelek neveit, címereit, hanem az egyetlen lehetséges utat választjuk, megpróbálunk mindenkit legyőzni. Nem tudom, hogy sikerülni fog-e, de arról biztosíthatok mindenkit, hogy mindent megteszünk azért, hogy jövőre is az NB I-ben szerepeljen a Haladás.”

Lucsánszky Tamás (MTK Budapest): “Az első félidő kaotikusra sikeredett, nem tudtuk megtartani a labdát, minden párharcot elveszítettünk a középpályán. Igaz persze az is, hogy ebben az összetételben először játszottunk együtt a nehézségeink miatt. A második félidő alapján akár még győzelmi esélyünk is lehetett volna, hiszen megvoltak a helyzeteink. Azt kell mondanom, hogy az első félidő alapján – ha árnyaltan is – talán megérdemelte a Haladás, igaz, a hozzáállás alapján viszont mi sem érdemeltük volna meg a vereséget, hiszen sokat tettünk mi is a pontszerzésért. Nehéz szituációba kerültünk a héten, ebben a helyzetben talán nem is lehetett igazán jó döntést hozni. Az a döntés született, hogy játszani kell, és próbáltunk erre a legjobban felkészülni.” (mtkbudapest.hu)

Az NB I állása:

Tabella: adatbank.mlsz.hu