NB I, 28. forduló

Haladás – MTK Budapest, 17:00

Horváth Ferenc (Haladás):Az MTK-ból nem egyszerű felkészülni, hiszen két hadrendet is alkalmaznak, Lucsánszky Tamás érkezésével átálltak a háromvédős rendszerre. A csapat játékát Bognár István és Kanta József személyében két kreatív, technikás futballista szabja meg. Az előzmények tükrében azonban nem tudjuk, kik alkotják az MTK keretét, kik érkeznek Szombathelyre. De nekünk teljesen mindegy, melyik csapat az ellenfelünk, milyen összeállításban lép pályára, rajtunk csak a győzelmek segíthetnek. Egyelőre semmit sem értünk el, továbbra is utolsók vagyunk a tabellán, folyamatosan eredménykényszerben, nyomás alatt állunk, így lesz ez most is. De játékosaim profi futballisták, tudják ezt kezelni. Nincs mese, nyernünk kell. Bosnjak, Saláta, Gyurján sérült, Priskin öt sárga lapja miatt hiányzik, Tamás pedig vírusos hasmenéssel bajlódik. (haladas.hu)

Lucsánszky Tamás (MTK Budapest):Minden játékosnak maximálisan kell koncentrálnia, ami reméljük, sikerre vezet. Természetesen nem ideális a helyzet, de amelyik csapat kifut a pályára, az teljes erőbedobással fogja az MTK Budapestet képviselni. (mtkbudapest.hu)

Honvéd – Debrecen, 17:00

Supka Attila (Honvéd):A hétvégén jó teljesítményt nyújtott a csapat, mindenféle tekintetben, kivéve a kapott gól és a győzelem hiánya. Ez tette nehézzé a hétvégét, hiszen jobbak voltunk, mint ők, mégsem tudtunk nyerni. Minden mérkőzés fontos a számunkra, ahogy a Vidi, úgy a Debrecen elleni is az lesz. Sokan azt mondják, hogy elment már a dobogó, szerintem viszont ez nem igaz, mert most jönnek azok a mérkőzések, amelyeken az ellenlábasainkkal találkozunk, akikkel versenyben vagyunk a harmadik helyért. Ezért is lenne fontos, hogy a Debrecen ellen is agresszív, kemény játékot nyújtsunk, mint amit a Vidi ellen is nyújtottunk. És emellett ki kell használni a lehetőségeket. A Debrecen jó formában van, hétről-hétre hozza a meccseket, van sebesség a csapatban, jól össze vannak rakva, viszont nekik is megvannak azok a hibáik, amelyeket kihasználva megszerezhetjük a három pontot. Bízom benne, hogy ezeket a hibákat megtaláljuk és ki is tudjuk használni a meccsen. (honvedfc.hu)

Bücs Zsolt (Debrecen pályaedzője):Az előző bajnokságban sorra elkaptuk a Honvédot, az idei szezonban viszont mindig a hazai pálya érvényesült. Sajnos nem sikerült jól az idegenbeli meccsünk, hisz 3-0-ra kikaptunk. Az első félidőben akkor nem játszottunk jól, a másodikban azonban jobbak voltunk, kapufát is rúgtunk, de sajnos nem tudtunk fordítani – fogalmazott a DVSC pályaedzője, Bücs Zsolt. – Nehéz mérkőzésre számítunk, hisz jól igazolt a Kispest a télen. Ettől függetlenül, ha szeretnénk a dobogó közelében maradni, nyerni kell. A Vidi elleni meccset leszámítva jó sorozatban vagyunk hála Istennek, az MTK ellen pedig egy remek játékkal rukkoltunk elő. Nyilván most más taktikát kell választanunk, de mindenképp a három pontért utazunk a fővárosba. (dvsc.hu)

Kisvárda – Diósgyőr, 17:00

Dajka László (Kisvárda):Teljesen kizárt, hogy csakis ezen a meccsen múlik minden, ugyanakkor nagyon fontos összecsapás előtt állunk. Ha itthon tudjuk tartani a három pontot, akkor lépünk egy picit előre céljaink és álmaink elérése felé. Egy biztos, az ellenfelünk is hasonlóan gondolkodik, mint mi, de nagyon bízom benne, hogy a hazai pálya, a felkészültség, és ami nagyon fontos, hogy az utóbbi időben is szenzációs Várkerti Vitézek és minden kisvárdai szurkoló segítségével itthon tudjuk tartani a három pontot. Azóta a mi csapatunk is sokat változott és a Diósgyőr is átalakult némileg, a játékrendszerét tekintve mindenképpen. Nekünk kialakult a játékunk, az elképzeléseinket hétről hétre, ha apró lépésenként is, de csiszolgatjuk és javítgatjuk, és ebben az egységességben is bízhatunk. Vannak jó futballistáink, akiknek vezérletével győzelemre törünk szombaton is. (kisvardafc.hu)

Fernando Fernández (Diósgyőr):A legjobb formánkra van szükség, ebben az évadban is bizonyítottuk már, hogy ha százszázalékosan fókuszálunk és a maximumot hozzuk a pályán, akkor bárkit képesek vagyunk megverni. Viszont ha nem így van, akkor az ellenkezője következik be. Ahhoz, hogy a teljesítmény kijöjjön, keményen kell edzeni, de kell az is, hogy a minőségi játékosaink hozzá tudják tenni azt a bizonyos extrát. (boon.hu)

Interjú: “Ha lehetne, maradnék a Fradiban, de nem én választok” – Petrjak visszaszólt “Kiskokónak” is

Mezőkövesd – Ferencváros, 17:00

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Azt gondolom, a jelenleg is zajló bajnokság végéhez közelítve, az, hogy már most sikerült megállapodnunk a közös folytatásról, egyértelmű üzenete annak, hogy megvan a bizalom a szakmai stáb felé, és engem ez nem csak boldogsággal tölt el, hanem büszkeséggel is, amiért hálás vagyok a klub vezetésének. A szakmai stáb többi tagjával együtt igyekszünk a folytatásban is legjobb tudásunk szerint végezni a munkánkat, hogy szép eredményekkel háláljuk meg a belénk fektetett bizalmat. Természetesen az lenne a legszebb dolog, hogyha már ezen a hétvégén is így lenne, a Fradi ellen ugyanakkor érthetően, nem számíthatunk könnyű meccsre. Már az előző fordulókban is kemény összecsapásokon vettünk részt, hiszen holnapi ellenfelünkön kívül a tabella teljes élmezőnyével farkasszemet néztünk. Ezalatt értünk el nagyon jó eredményt is, és szeretnénk belemenni úgy a pontvadászat hajrájába, hogy egy igazán nagy durranással örvendeztetjük meg szurkolóinkat. Ehhez nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk, mert a Ferencváros remek sorozatban érkezik hozzánk, ráadásul, amiért még nem dőlt a bajnoki cím sorsa, az éllovasnak is fontos a három pont megszerzése. Igazából nem is szeretnék ennél többet mondani a zöld-fehérekről, sokkal inkább a saját csapatomról. Az a célunk, hogy az erősségeink kerüljenek előtérbe, és a ránk jellemző stílusban futballozzunk. Abban is biztos vagyok, hogy az FTC mezőkövesdi szereplése meg fogja mozgatni a környéket, így garantáltan sok néző előtt, remek hangulatban léphetünk majd pályára. Bízom benne, a játékosaim is élvezni fogják ezt a kilencven percet, amely végén pedig nagyszerű érzést jelentene, ha ünnepelni tudnánk. (mezokovesdzsory.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros):Reméljük, néhányan visszatérhetnek az előző meccsen hiányzók közül, ez sokat segítene nekünk. A Paks ellen a gyors gólt megkönnyített a dolgunkat. Bár nehéz meccs volt, végül nyertünk 3-0-ra. Minden elismerésem a játékosoké, hiszen sokak az eredetitől eltérő poszton állták meg a helyüket. Mindenki tisztában van vele, hogy fontos célért küzd a pályán, és ez nem lesz másként a következő meccsen sem. Mindig kemény küzdelemre készülünk, és ez nincs másképp a Mezőkövesd esetében. Úgy dolgozunk az edzéseken, mintha hat finálé előtt állnánk, és szombaton szeretnénk begyűjteni az újabb sikert. (fradi.hu)

Paksi FC – Puskás Akadémia, 17:00

Csertői Aurél (Paksi FC):Teljesen mindegy, ki lesz az ellenfél, ezt a meccset meg kell nyernünk, hogy a jelenlegi pozíciónkból kicsit fellélegezhessünk. Minden meccs más, nem lehet kiindulni az eddigi bajnoki vagy akár kupapárharcainkból, amit a Puskás Akadémia ellen vívtunk. Szeretnénk jobban játszani annál, amit mostanában mutattunk. (paksifc.hu)

Komjáti András (Puskás Akadémia):Tisztában vagyunk vele, hogy mindkét együttes számára rendkívül fontos mérkőzés lesz a szombati találkozó. Bízom benne, hogy a fiúk nagyon motiváltan lépnek majd pályára, és ezúttal a gólok sem maradnak el. (paksifc.hu)

MOL Vidi FC – Újpest, 19:30

Marko Nikolics (MOL Vidi FC):Minden mérkőzés egy kis döntő számunkra a szezon hátralévő részében, ennek megfelelően készültünk az Újpest elleni rangadóra is. A Honvéd elleni, nagyon fontos három pont megszerzése után volt egy szusszanásnyi idő a pihenésre és a regenerációra, de keddtől már kizárólag a lila-fehérek elleni meccs járt a fejekben. Ellenfelünk egy jó csapat, helyezése a tabellán természetesen nem a véletlen műve, így egy újabb kemény találkozó vár ránk. A célunk viszont változatlan: azaz folytatni szeretnénk az ezúttal már tíz győzelemből és egy döntetlenből álló szériánkat, mégpedig úgy, hogy mind a három pontot Sóstón tartjuk! (molvidi.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest):A Vidi az egyik legjobb csapat a ligában, rendkívül erős együttes, tapasztalt játékosokkal. Minden egyes pillanatot kihasználnak, ha nem figyelsz eléggé és megbüntetnek érte. Még akkor is, ha nem néznek ki jól a pályán, vannak olyan erősek, hogy erre akkor is képesek. Ezért végig a 90 perc ideje alatt koncentráltnak, türelmesnek kell lennünk a mérkőzésen és meg kell próbálnunk nyerni. (molvidi.hu)

Radoki a felcsúti kirúgásáról: “Guardiolának sem jöttek eleinte az eredmények” – interjú