Haladás – Ferencváros 1-0

Horváth Ferenc (Haladás): – Nagyon sok dolognak örülhetünk a győzelmen felül is: nem kaptunk, de szereztünk gólt, és így tovább. Erős csapatot vertünk meg, de nem érdemtelenül. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem sikerült előznünk, bár a katicát megelőztük, mert neki hét pontja van, nekünk meg már nyolc.

Szerhij Rebrov (Ferencváros): – A Puskás Akadémia elleni meccshez hasonló bajnokit játszottunk ma is. Az első félidőnk sokkal rosszabb volt, mint a második, utóbbiban már teremtettünk helyzeteket, de kihagytuk őket. Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelynél tízen védekeznek. Az ellenfél játékosai motiváltabbak voltak, ha a mi srácaink nem adnak bele 100 vagy 200 %-ot, nem jobbak, mint mások. Nem csak a játékosaink, én sem nyújtottam 100 %-ot, hiszen vesztettünk. Az a gond, hogy már kétszer belefutottunk ugyanilyen meccsbe, ezért ki kell elemeznem a történteket.

MTK – Puskás Akadémia 3-2

Feczkó Tamás (MTK): – Egy nagyon jó játékot játszó Puskást vertünk meg, amely jól feltérképezett minket. Aki itt volt a stadionban, jól szórakozhatott, hiszen 5 gól volt, és sok helyzet. Köszönöm a szurkolóinknak a meccs előtti koreográfiát, jó érzés, hogy így készültek a meccsre. Ami a mérkőzést illeti: már az első félidőben el kellett volna dönteni a találkozót, mert nagyon domináltunk. Nem tettük, így kétszer is fel kellett állnunk, ami nehéz volt. Mentálisan nagyon erősek voltunk, ezért nyertünk. Kiemelném, hogy a játékosaim, akár a kezdőben vannak, akár a kispadról szállnak be, ugyanolyan értékesek számomra, mert tudnak tenni a sikerért, megragadják a kínálkozó perceket, így könnyű velük dolgozni. (mtkbudapest.hu)

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – Gratulálok az MTK-nak. Különböző stílusban focizott a két csapat, az MTK-nak kombinatív játéka van, ezt megpróbáltuk megfojtani, és abból építkezni. Az első félidő a hazaiakról szólt, de összességében kiegyenlített találkozó volt. Elmondanám, hogy szerintem Baki szabálytalan körülmények között talált be, mert lesen állt és lökött is. Idegenben tudtunk két gólt szerezeni, ami nagy dolog, de mégse tudtunk nyerni, ez bosszantó. Ennek oka az volt, hogy 2-2 után rutintalan gyermekcsapatként játszottunk, nem értünk vissza, így az MTK okosan “átfűzött” minket.

Paks – Honvéd 0-0

Csertői Aurél (Paks): – Kicsit befolyással volt ránk az elmúlt meccs eredménye. Összekaptuk azonban magunkat, jól védekeztünk, az első félidőben a támadójátékunk is jobb volt. Reális a döntetlen, ennyi volt bennünk, de egy jó csapat ellen ez elfogadható eredmény. Jó lett volna, ha egy kicsit veszélyesebbek vagyunk, de most így alakult. (paksifc.hu)

Supka Attila (Honvéd): – Nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, ennek több oka is volt, elsősorban az ellenfél, akik nagyon jól megszervezték a védelmüket, nem követték el azokat a hibákat, amiket legutóbb. Nem voltak meg a mélységi indításaink, a szélről beadott labdákra pedig nem érkeztünk jól. A végén a bíró akció közben fújta le a meccset, ez furcsa volt. Sokszor olyan döntések születtek, amelyek befolyásolták a végeredményt, volt 11-es gyanús szituáció, kezezés gyanús szituáció és sok apró szabálytalanság. Voltak hiányzóink, négy alapemberre nem számíthattam, ráadásul N’Gogot sérülés miatt le kellett cserélnem, de nem vagyok elégedett az egy ponttal, nyerni jöttünk. Pakson azonban az egy pontért is meg kell keményen dolgoznia mindenkinek.

Kisvárda – Újpest 1-4

Dajka László (Kisvárda): – Az elején működött, amit elterveztünk, nem engedtük az Újpestet kibontakozni, lehetőségeink voltak, a vezetést is megszereztük. Úgy láttuk, hogy az Újpest első két gólja a játékosunk hátáról pattant be, mondhatni két öngóllal fordítottak. Utána kerestük a fogást, próbáltunk futballozni, de most nem volt bennünk több.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Elsősorban a második félidei teljesítményéért jár a gratuláció a csapatomnak. A meccs előtt elmondtam a csapatnak, hogy fejben maximálisan kell fókuszálnunk. Az első félidőben ezt nem láttam, ekkor a legnagyobb ellenfelünk saját magunk voltunk, ezért sikerült is megszereznie a Kisvárdának a vezetést. A félidőben mondtam a fiúknak, hogy le kell győznünk magunkat, ami a második játékrészben sikerült is.

DVTK – DVSC 1-0

Fernando Fernández (DVTK): – Fontos győzelmet arattunk ma, hiszen hat meccses negatív szériából jöttünk ki. Ilyen helyzetben nehéz a játékosoknak, mert hétről hétre jobbak vagyunk, de még nem hagytuk el a kiesési zónát, azonban ma megmutatták, hogy mire képesek. Igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát, mert akkor az ellenfél nem tudott gólveszélyt kialakítani. Jobbak voltunk, domináltunk, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. A végén le kellett volna zárni a mérkőzést egy második góllal, és akkor nyugodtabban várhattuk volna a találkozó végét. A végén még nem volt elég önbizalma a játékosoknak ehhez, kicsit szenvedtünk Magyarország egyik legjobb csapata ellen, az első félidőben jobbak voltunk.

Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor tudtam, hogy hosszú távon lesz meg az eredménye. Legelőször a játékról alkotott elképzeléseimet kellet átadni, és begyakorolni. Minden játékos hisz ebben a játékban, miként én is bennük. Meg kell köszönnöm a győzelmet nekik, mert tisztában vagyok vele, milyen nehéz úgy játszani, koncentrálni, ha minden összeesküszik ellened.
A múlt héten Felcsúton még jobban játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, birtokoltuk a labdát. Jó úton járunk, de a mai mérkőzésből is kell tanulni: a második félidőben hogyan tudjuk jobban uralni a mérkőzést. Kulcsmomentum, hogy mi szereztük meg a vezetést Florent Hasani gyönyörű góljával. A DVSC csak két mérkőzést veszített idén, ezért szokatlan lehetett számukra ez a helyzet. (dvtk.eu)

Herczeg András (DVSC): – Gratulálok a DVTK-nak, mi nem tudtuk megismételni, az elmúlt hetek jó játékát. Rengeteg technikai hibát vétettünk, rengeteg pontatlanság jellemezte a játékunkat különösen az első játékrészben a támadó harmadban, és a második félidőben sem tudtuk nyomás alá helyezni a DVTK kapuját. Nem is emlékszem, hogy ebben a bajnokságban korábban bármikor ilyen kevés veszélyt jelentettünk volna az ellenfél kapujára. Nem a mi napunk volt, nem sikerült jó teljesítményt nyújtani. (dvtk.eu)