MTK – Haladás 4-0

Feczkó Tamás (MTK): “Hogy a szerdai nyilatkozatomat folytassam, arra készültünk, hogy legalább három góllal többet rúgunk, mint a Haladás… A viccet félretéve: a jó csapat ismérve, hogy akkor mutatja meg legszebb arcát, amikor arra a legnagyobb szükség van. Nagyon fontos volt az első gól, amit korán szereztünk. Nagyon szervezett csapat volt az ellenfelünk, amely ha korán betalált volna, vérszemet kapott volna. Sok helyzetet hagytunk ki, de most 3-0 után, ellentétben a Loki elleni meccsel. Ritkán mondom nyilvánosan, de nagyon büszke vagyok a csapatra. Elbírtuk Pintér és Kanta hiányát például, mindketten szinte az utolsó pillanatban estek ki, de a beugrók nagyon jól teljesítettek. Ezúttal nagybetűs csapat voltunk, erre lehet építeni, bár még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, főleg fizikálisan. Ismét egy fiatal, saját nevelésű játékosokkal felálló csapattal arattunk sikert.” (mtkbudapest.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): “Ha én hiszek bennük, az kevés, ha azt mondom, hogy jó játékosok, az kevés, ezt nekik kell elhinniük. Hiába mondom, hogy ki tudsz védekezni egy szögletet a 3. percben, ha nem hiszi el, hogy meg tudja csinálni, pedig le vannak osztva az emberek. Utána meg jött két ilyen gól, 3-0 után pedig már teljesen mindegy volt. Igazi bőrfocisokra van szükségünk.” (M4 Sport)

Ferencváros – Mezőkövesd 3-2

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “A második félidőben kicsit többet hagytuk kezdeményezni ellenfelünket, de sikerült nyernünk, fontos három pontot szereztünk. Tetszett a csapat védekezése, hogy a nehezebb helyzetekben is sokat segítettünk egymásnak. Nem értem, miért fontos, hogy többet birtokolták a labdát. Az a fontos, hogy melyik területen tették meg ezt, és mennyi helyzetük volt ebből. Meg kell néznem még a pontosabb statisztikákat, de meg lehet számolni, mennyit passzolt ellenfelünk a saját térfelén és mennyit a miénken. A futball a gólokról szól, nekem ez a fontos. Többet birtokolták a labdát, de öt játékosuk folyamatosan hátul védekezett, így nem volt nagy jelentősége, és ez nem jelenti azt, hogy jobban is játszottak.  Ezt a rendszert használtuk az előző meccseken, és eredményesnek bizonyult. (fradi.hu)

Dani jól játszott hatvan percig, utána úgy éreztem, cserére van szükség. Ha hatvan percig tud jól játszani, azzal is teljesen elégedett vagyok. Most Lanzafame lőtt gólt, Böde pedig többet vette ki a részét a védekezésből, legközelebb lehet, hogy fordítva lesz. Úgy láttam, jól működött ez a rendszer, így nem kizárt, hogy marad ugyanez, és legközelebb is ugyanígy két csatárral játszunk. Nem az a fontos, hogy ki mennyit játszik, a lényeg, hogy minden pályára lépő játékos beleadjon mindent.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Dicséret, ha a Ferencváros közönsége elégedetlen a csapata játékával a 70. percben, erre törekedtünk is. Kicsit hamarabb kellett volna hallanunk ezt, és akkor esélyünk lehetett volna többre is.” (M4 Sport)

DVSC – Honvéd 2-0

Herczeg András (DVSC): “Nagyon büszke vagyok a csapatra, amelyben sok fiatal kapott lehetőséget. Okosan futballoztak a srácok, több helyzetünk volt, mint a Honvédnak.” (honvedfc.hu)

Supka Attila (Honvéd): “A legnagyobb problémánk az, hogy hetek óta nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Időszakonként az első félidőben nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünket, a másodikban is ott voltunk a kapujuk előtt, egyenlíthettünk volna, de az elmúlt időszakban hiába alakítunk ki helyzeteket, nem tudjuk belőni őket.” (M4 Sport)

Puskás Akadémia – Paks 1-1

Benczés Miklós (a Puskás Akadémia azóta már menesztett vezetőedzője): “A Paksnak vannak gyorsan induló játékosai, ezért sakkban tudtak minket tartani a kontrákkal, de voltak jó periódusaink, már a kiállítás előtt is. Rászolgáltunk az egy pontra, ugyanis sok helyzetet tudtunk kialakítani.” (M4 Sport)

Meghökkentő döntés Felcsúton – miért éppen most lett elegük Benczésből?

Csertői Aurél (Paks): “Azt kell mondanom, hogy az elmúlt hetek hibáinak jó részét sikerült kijavítanunk, illetve kiküszöbölnünk. Úgy léptünk pályára, hogy látszott rajtunk, nyerni jöttünk Felcsútra. Helyenként és időnként igazán jó játékot mutattunk, voltak helyzeteink, amiből egyet sikerült is értékesítenünk. A második félidő elején növelhettük volna az előnyünket, és akkor minden bizonnyal el is dőlt volna a mérkőzés. Sajnos helyette jött egy kiállítás. Utána nagy nyomás nehezedett ránk, és amikor már azt hihettük, hogy megvan a meccs, kiegyenlített a Puskás Akadémia. Összességében jól játszottunk, és mégse jött az eredmény.” (paksifc.hu)

DVTK – Kisvárda 1-1

Fernando Fernández (DVTK): “Két különböző mérkőzést láttunk ma. Jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést, azonban az első félidő utolsó húsz percében a Kisvárda feljött. A kiállítást követően új mérkőzés kezdődött, ekkor visszább húzódott az ellenfél, betömörültek a kapujuk elé, és teljes mértékben rólunk szólt a találkozó. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk belőni a második gólt. Jó úton járunk, pontot szereztünk, de Szombathelyen és ma is begyűjthettük volna mind a 3 pontot. Az ellenfél kapuja előtt pontosabbnak kell lenni, amikor pedig ez is megvolt, akkor Bacsa fejesénél Felipe óriásit védett, ami pontot ért az ellenfélnek. Elégedett vagyok a játékkal, a győzni akarással, megtettünk minden a jobb és a bal szélen, középen, sorra érkeztek a szögletek, összesen 20 lövést, 13 szögletet, 15 beadást láttunk, mindent megtettünk, hogy megszerezzük a győzelmet.” (dvtk.eu)

Dajka László (Kisvárda): “Az első félidőben a hazai csapat többet birtokolta a labdát, de nekünk is voltak nagyon jó időszakaink. Majd jött egy gólváltás, ennyi történt az első félidőben. Nem láttuk kiállításnak a helyzetet, de bízom benne, hogy teljesen jogos volt a piros lap, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Ránk erőltette a hazai csapat az akaratát, azért húzódtunk annyira vissza. Csúsztak-másztak a játákosok, mindent megtettek, és tíz emberel nekünk is volt 2-3 komoly lehetőségünk. Ekkor természetesen nem tudunk megismételni az első félidő jó játékát, amit sajnálok, mert ki tudja, mi lett volna egyenlő létszám mellett. Dicsérni tudom a küzdőszellemet, a hozzáállást, egy pontot megérdemeltünk.” (dvtk.eu)