Honvéd – DVTK, 17:00

Supka Attila (Honvéd):Nehézzé tettük a helyzetünket azzal, hogy a PAFC együttesét nem tudtuk megverni, pedig függetlenül attól, hogy az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a második játékrészben megvolt a lehetőségünk arra, hogy nyerjünk. Van miért visszavágnunk a Diósgyőrnek, mivel legutóbb nyert állásból veszítettünk ellenük. Ha összeszedettek leszünk, akkor eredményesek tudunk lenni. Mindenki tisztában van a céllal, senkit sem kell motiválni az utolsó két találkozó előtt, a remélt helyezés eléréséhez viszont sokkal jobb játékra van szükség, mint amit a múlt héten nyújtottunk. Az ellenlábasainknak is vannak nehéz mérkőzései, ha odafigyelünk és mindenki odateszi magát, akkor meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Sőt, meg kell nyerni ezt a mérkőzést! (honvedfc.hu)

Fernando (DVTK):Számunkra ismét egy döntő meccs következik. Egy nagyon erős csapathoz utazunk. Elég, ha annyit mondok, hogy korábban a Premier League-ben és a Bundesligában szereplő játékosai vannak a Honvédnak, de nekünk csak egy célunk lehet, hogy begyűjtsük a három pontot. Ha ezt a meccset sikerül megnyernünk, akkor biztos, hogy a kieső zónán kívül töltjük majd az éjszakát. Bízom benne, hogy azt az agresszivitást és intenzitást meg tudjuk ismételni, amit a Vidi ellen mutattunk. A Bajnokok Ligájában is láthattuk, hogy a szezonnak ebben a szakaszában az érzelmek és a motiváció a legfontosabb. Ilyenkor már azon múlnak a mérkőzések, hogy a játékosoknak milyen egyéni döntései vannak, vagy hogy milyen pluszt tudnak hozzátenni a meccshez. Éles szituációkban kell pillanatnyi jó döntéseket hozniuk. A szombati találkozón is ez lesz a legfontosabb. (dvtk.eu)

Mezőkövesd – Haladás, 17:00

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Természetesen az MTK elleni meccset követően, nagy volt az öröm az öltözőben, de miután még mindig hátra van két forduló a szezonból, továbbra sem engedhetünk ki. Habár már a bennmaradás megvan, egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyen érünk célba. Szeretnénk megtartani jelenlegi helyezésünket, ehhez azonban utolsó hazai bajnokinkat is meg kell nyernünk. Nem lesz ugyanakkor könnyű ez a találkozó sem, mivel a Haladás az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, és pontosan tudjuk jól, milyen veszélyes egy csapat, amikor az életéért harcol. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó pillanatig küzdő ellenfél érkezik hozzánk, mi azonban szeretnénk győzelemmel elbúcsúzni lelkes közönségünktől, hiszen ebben a bajnokságban ez lesz az utolsó hazai fellépésünk. A fiúk nevében is mondhatom, remélem, minél többen kint lesznek a stadionban, mert ezúttal is együtt szeretnénk ünnepelni a lefújást követően. (mezokovesdzsory.hu)

Horváth Ferenc (Haladás):A hét eleje nehezen telt, a srácokat nagyon megfogta a paksi mérkőzés. Szerdán aztán átlendültek a játékosok a holtponton, de el kellett hitetnem velük, hogy a hátralévő két meccset meg tudják nyerni. Már az is nagy eredmény, hogy – ahonnan indultunk – idáig eljutottunk, de azon vagyunk, hogy a bajnokság végén ne azon keseregjünk, hogy az utolsó két meccsen mit rontottunk el. Tiszta lelkiismerettel akarjuk befejezni a bajnokságot, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Így Mezőkövesden is győzni akarunk. Tudjuk, hogy Kuttor Attila kollégám remek csapatot rakott össze, de nincs más választásunk, mint a három pont megszerzése. Gyurján Márton, Bosnjak Predrag, Saláta Kornél sérülése után rehabilitációját tölti, Kristián Kolcák sérült, Németh Milán öt sárga lapja miatt nem játszhat. (haladas.hu)

MOL Vidi FC – MTK Budapest, 17:00

Marko Nikolics (MOL Vidi FC):Az utolsó hazai bajnoki következik, természetesen szeretnénk szépen búcsúzni Sóstótól. A szezonnak azonban még nincs vége, hiszen a maival együtt három mérkőzés vár ránk, amelyből jelentősége miatt nyilván kiemelkedik a Magyar Kupa-döntő, azonban addig is szeretnénk megszerezni mind a hat pontot a hátralévő két bajnokin. Az MTK – akárcsak múlt heti ellenfelünk, a DVTK – nehéz helyzetben van, és a kiesés elkerüléséért küzd, mi azonban nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy visszataláljunk a győztes útra a kupadöntő előtt. A sport nem úgy működik, hogy hátradőlünk kicsit, és akkor majd az utolsó meccsre mindenki hirtelen összekapja magát. Végig magasan kell tartanunk a motivációs szintet. Diósgyőrben ezzel nem is éreztem problémát, a helyzetek azonban kimaradtak, így pedig nem lehet meccset nyerni, most hatékonyabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt és itthon kell tartanunk a három pontot. (molvidi.hu)

Lucsánszky Tamás (MTK Budapest):A játékosoknak is elmondtam, hogy nehéz helyzetben vannak, hiszen a hiányzók miatt szinte mindig más társsal találják magukat szemben, a változtatások pedig sokszor szerkezeti módosításokkal is járnak. Ettől függetlenül, aki kifut a Vidi ellen a pályára, az lesz ma az MTK, nekik mindent meg kell tenniük, amit csak tudnak. A sok nehézségre az lehet a válaszunk, hogy a mentális bázisunkat magasabbra tesszük. Nyilvánvalóan a két csapat céljai egészen mások, papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de egy mérkőzésen minden papírformát fel lehet borítani. (mtkbudapest.hu)

Nyolcszoros bajnokcsapatnál folytathatja a Fradinál is megforduló NB I-es légiós

Paks – Kisvárda, 17:00

Csertői Aurél (Paks):Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, ráadásul otthon lépünk pályára. Magyarországon nincs rossz ellenfél, mindenki hasonló erőt képvisel, így a Kisvárda ellen is egy kemény, szívós meccs várható. (paksifc.hu)

Dajka László (Kisvárda): Nagyon-nagyon koncentrált munkát végeztünk, hiszen Pakson számunkra kedvező eredményt szeretnénk elérni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Paks nagyon kellemetlen ellenfél, különösen a saját otthonában, de úgy gondolom, a mi csapatunk is bizonyított egyszer-kétszer, és most is képes lesz olyan teljesítményre, hogy az eredményességgel is párosuljon… Mindig minden változik, de egy biztos: idegenben kicsit másként, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy hatékonyabban, eredményesebben futballozunk. Nem ebbe akarunk kapaszkodni, hanem a heti munkába, és abba, hogy ezen a meccsen is dinamikusak leszünk, és amit megbeszélünk, azt a játékosok be fogják tudni tartani. Az utolsó két fordulóban, ebben a helyzetben nincs olyan, ami nyomást vehetne le a játékosokról. A nyomás egész évben jelen van, persze a végén tovább erősödik. Másként kell kezelni ezt a helyzetet, nyugtatni kell a csapatot. Hetek óta azt mondom, hogy az a csapat marad majd benn, amelyik ezt az egész helyzetet nyugodtabban kezelni. Megpróbálunk mi lenni ezek. Úgy gondolom, az elmúlt heti meccsünk szünetében ez jól sikerült, ha nyugodtak vagyunk, hiszünk magunkban, és megpróbáljuk megvalósítani, amit megbeszéltünk, akkor emelt fővel jöhetünk le, bármilyen eredmény is születik. Bár még egyszer mondom, mi számunkra pozitív eredményt szeretnénk elérni. (kisvardafc.hu)

Újpest – Puskás Akadémia, 17:00

Sós Bence (Puskás Akadémia játékosa):Tudtunk helyzeteket kialakítani és gólokat szerezni az utóbbi hetekben, pontosabbak lettünk. Fontos mérkőzés lesz az Újpest elleni, egy szervezett csapat otthonában lépünk pályára, a védekezésük kiválóan össze van rakva és hozzánk hasonlóan komoly célért küzdenek. Amennyiben mi is össze tudjuk rakni magunkat védekezésben, ehhez párosítani tudunk szervezett kontrákat helyzetekkel, akkor jönni fognak a gólok is. A csapat érdeke az első számomra, nagyon boldog leszek, ha az NB I-ben maradunk. (pfla.hu)

Ferencváros – DVSC, 19:30

Szerhij Rebrov (Ferencváros):Tudjuk, hogy a DVSC-nek nagyon fontos a meccs a nemzetközi porondért való küzdelemben, de mi is komolyan vesszük majd a találkozót. Koncentráltak leszünk, az idény utolsó hazai meccsén is jó futballal és győzelemmel akarunk örömet szerezni a szurkolóknak. Remélem, hogy a szurkolók közül is sokan kihasználják még ezt a meccset, és megtisztelik a jelenlétükkel a játékosokat, akik megszerezték a klub történetének 30. bajnoki címét. Sok játékosunk van, akikre nem számíthatunk a találkozón, de így is sokat segít nekünk már a következő szezonra való készülésben, hogy együtt vagyunk, együtt küzdünk a pályán. Szerencsére elég bő a keretünk ahhoz, hogy a konkurenciahelyzet is motiválja a játékosokat, és biztos vagyok benne, hogy a DVSC ellen is mindenki a legjobbjára törekszik majd. (fradi.hu)

Bücs Zsolt (DVSC pályaedzője):Bár a Ferencváros már megnyerte a bajnokságot, ettől függetlenül nem fogja félvállról venni az összecsapást. Sajnos az előző fordulóban hibáztunk, de most szeretnénk javítani és meglepetést szerezni, ami egyszer már sikerült, hiszen ott döntetlent játszottunk, itthon pedig megvertük őket. Felesleges azt firtatni, ki játszik majd szombaton az ellenfelünknél és ki nem, nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. A szezon végén járunk, mentálisan és fizikálisan is a csapatok kezdenek fáradni, de egy rangadóra mindenki felszívja magát, ráadásul sok néző előtt lépünk majd pályára, ez mindenképpen motivációt jelent. A héten nagy meglepetés várta a játékosokat, hiszen az ultrák az edzés előtt egy „Veletek vagyunk” feliratú drapériát helyeztek el az öltözőben. Szeretnék megköszönni. Reméljük, sokan elkísérnek minket, és sikerül nekik örömet szerezni. (dvsc.hu)

Eldőlt: Lesz videóbíró az NB I-ben is