NB I, 5. forduló

Kisvárda–MOL Fehérvár FC (17.45)

Supka Attila (Kisvárda): – Egy teljesen más mérkőzést fogunk játszani ezúttal, mint ősszel Fehérváron, ott ezer sebből véreztünk, rengeteg sérültünk és betegünk volt, most jobban nézünk ki. Mindenki tisztában van ennek a mérkőzésnek a súlyával és azzal, hogy hazai környezetben mindenféleképpen pontot vagy pontokat kell szerezni egy nagyon jó Vidi ellen, mert az elmondható, hogy az egyik legjobb magyar csapat jelenleg a Ferencváros után. Ha mindenki koncentrált és fegyelmezett lesz, akkor eredményesek leszünk. Sajnos most is lesznek hiányzóink, de lassan már alakulunk, úgy hogy bízunk benne, hogy a következő találkozókra már komplett kerettel tudunk készülni. (kisvardafc.hu)

Márton Gábor (Vidi): – Jól sikerült a tavaszi szezon rajtja, az Újpest elleni idegenbeli mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Most ismét idegenben lépünk pályára, ezúttal Kisvárdára látogatunk. Nem volt sok időnk a regenerálódásra, négy nap alatt ez lesz a második mérkőzésünk. Ahhoz, hogy ismét eredményes játékot tudjunk bemutatni az kell, hogy nyugodtan, magabiztosan, emellett erőteljesen és ellentmondást nem tűrően uraljuk a pályán történő eseményeket. Egységes csapatként kell futballoznunk, bízom benne, hogy ezzel nem lesz probléma. A Kisvárda statisztikái szerint 16 mérkőzésen csupán 18 gólt kaptak, csak eggyel többször kapituláltak nálunk, vagyis a védelmük rendben van. Gyors támadásokra, pontos passzokra és tökéletes befejezésekre lesz szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük őket. (molfehervarfc.hu)

Budafoki MTE–Ferencváros (20.00)

Csonka András (Budafok, középpályás): – Egységes, befogadó közegbe kerültem, ahol pontosan meghatározták, hogy milyen feladatok tartoznak az adott poszthoz. Az én szerepköröm hasonló, mint ami a Ferencvárosnál volt, a társak és a szakmai stáb pedig az első naptól kezdve nyitott volt felém. Emlékszem a BMTE decemberi, Üllői úti vendégjátékára, ami szoros küzdelmet hozott. Hogy képesek leszünk-e hasonlóan kiélezett meccset játszani az éllovas ellen? Egy biztos: nem alárendelt szerepre készülünk. Láthattuk az elmúlt hetekben, hogy a Fradi sem nyer mindig, kifoghat egy-egy rosszabb napot. Lelkesen és mindent beleadva fogunk futballozni, mégpedig a győzelemért. Az elmúlt hónapokban hiányzott a folyamatos játék. Enélkül nem tudtam olyan ütemben fejlődni, mint szerettem volna. Szükségem van a meccshelyzetekre és a játékpercekre, mert ezek hozzák ki egy játékosból azt, ami benne van. (budafokimte.hu)

Szergej Rebrov (Fradi): – A labdarúgás már csak ilyen. Van, hogy az ember a legnehezebb helyzetből is gólt lő, de előfordul, hogy egyszerűen rossz napot fog ki a játékos. Továbbra is vezetjük a bajnokságot és erős csapatunk van. A támadóim tisztában vannak a képességeikkel, nem kellett nekik semmit mondanom a Puskás Akadémia elleni mérkőzést követően. A kimaradó helyzetek ellen egyetlen recept létezik, mégpedig az, hogy továbbra is keményen kell készülnünk és mindig az aktuális meccsre kell összpontosítani – mondta Szergej Rebrov a FradiMédiának arra a kérdésre vonatkozóan, hogy ex-támadóként, tanácsolt-e valamit a csatárainknak a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után. – A Budafok csapatként nagyon egységes és erős. Pontosan tudják, hogy ha jól együttműködnek a játékosok a pályán, akkor megnehezíthetik az ellenfelek dolgát. Nem lesz egyszerű ellenük játszani, éppen ezért maximális koncentráltsággal készülünk erre az összecsapásra is. A Budafoknál sok tehetséges, lelkes, fiatal játékos szerepel, tele bizonyítási vággyal. Biztosan mindent meg fognak tenni, hogy jó eredményt érjenek el ellenünk. Legutóbb is szoros mérkőzést játszottunk ellenük, most is erre számítok. (fradi.hu)