Puskás Akadémia – FTC 1-0

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “Mindig nehéz, amikor válogatott meccsek után kell összeszedni a csapatot. Miután a hazaiak egy szokatlan góllal megszerezték a vezetést, 10 emberrel védekeztek, kontrákra játszottak, mi pedig nem tudtunk így gólt lőni az ellenfélnek.

Nincs olyan, amit kiemelnék, ami konkrétan hiányzott. Nehéz így játszani, hogy az ellenfél végig csak védekezik, hasonlót láthatunk például a Manchester Citynél is. Ha megkérdeznek a meccs előtt, hogy hogyan kellene játszanunk, akkor azt mondom, hogy így, azaz sok helyzetet kialakítva.

Csak ez hiába volt meg, sajnos nem sikerült gólt lőni. Ráadásul csak egyetlen igazi védőnk volt a hátsó alakzatban, sérülések és eltiltás miatt nem tudtunk rendesen felállni. Többen is hibáztunk. Ez a vereség nem egy ember hibája, hanem az egész csapaté, többek között az enyém is. Jobban kell felkészülnünk a jövőben.” (fradi.hu)

MTK – Honvéd 1-1

Feczkó Tamás (MTK): “Egy magasabb szerkezetű csapattal kezdtünk, hogy pontrúgásból ne kapjunk gólt, de pont abból kaptuk. Az első félidő a vendégeké volt, sok labdavesztésünk volt, a Honvéd is agresszív volt, ez okozta a visszafogottabb játékot. A második félidőben már mi irányítottunk, ha hamarabb egyenlítünk, talán még nyerünk is. A Honvéd is nyerhetett volna a végén, mi is, de egyik csapat sem élt a meccslabdával. Két ellentétes félidőt láthattunk, így reális a döntetlen. Kevesebbet jártunk a támadóharmadban, mint szerettünk volna, kihoztuk a maximumot a játékunk alapján a meccsből. Annak örülök, hogy a játékosok mindent megtettek azért, hogy legalább egy pontot megmentsünk.” (mtkbudapest.hu)

Supka Attila (Honvéd): “Játékban megvalósítottuk azt, amit előre elterveztünk, eredményben nem. Szerettünk volna 3 pontot szerezni, rá is tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, kivettük a méregfogukat. Mi viszont számtalan lehetőséget, helyzetet kialakítottunk, eldönthettük volna a meccset, főként a második félidő elején. Kimaradtak a helyzetek, azok az emberek hibáztak, akiknek el kellett volna dönteni a meccset. A végén elkövettünk egy nagy hibát, azt nem lett volna szabad, már rég fel kellett volna szabadítani, így 1-1 lett a vége, fájó, hogy nem szereztünk 3 pontot.” (mtkbudapest.hu)

Haladás – MOL Vidi FC 0-2

Horváth Ferenc (Haladás): “Alakulhatott volna másképp is az eredmény, de így sincs szégyenkeznivalónk, látok előrelépést az elmúlt két héthez képest. Az első gól után volt egy kis „áramszünet”, de a második félidő utolsó 15 perce a miénk volt. Erre építhetünk, szenzációs volt a közönség, volt egy beszélgetésünk velük, hogy mi is változtatunk a hozzáállásunkon, ők is változtatnak, és ez meg is látszódott a mérkőzésen. A fiúk hozzáállásával elégedett vagyok. A mai teljesítményünk után nem kell szégyenkeznünk, de ha a tabellára pillantok, akkor igen.”

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): „Az egész mérkőzésen azt játszottuk, amit akartunk. Az első félidőben azért voltunk kissé idegesek, mert nem lőttünk gólt. Mindkét félidő végén adtunk 3-4 percet a Haladásnak, de nem izgultam. Sokat utazunk mostanában, de próbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Szerdán már repülőre ülünk, és Szalonikiben egy teljesen más meccs vár ránk.”

Kisvárda – Mezőkövesd 1-2

Dajka László (Kisvárda): “Úgy kezdtük a meccset, ahogy kell, egy szép szögletvariáció után meg is szereztük a vezetést. Később azonban a középpályán folyamatosan labdát vesztettünk, labdaszerzés után 2-3 passzt követően visszaadtuk a labdát az ellenfélnek, tehát közel nem láttam azt a felszabadult, passzolós játékot, amit eddig a jobb mérkőzéseinken igen. Két hete a szakmai stáb összedugta a fejét, és megbeszéltük, hogy változásokat eszközölünk a taktikán, de ez nem jött be.”

Diósgyőr – Újpest 1-2

Fernando Fernández (Diósgyőr): “Könnyű értékelni a ma látottakat, mert két különböző mérkőzést játszottunk, az első az egyenlítő gólig tartott. Az Újpest megmutatta, hogy igazán jó csapat, vesztes állásból is fordítani tudott. Mi megszereztük a vezetést, a második gólt viszont nem sikerült meglőni, mert a kontrák befejezésénél nem voltunk eléggé pontosak, és hátul pedig két nagy hibát vétettünk. A játékosok mindent megtettek, megvalósították, amit egész héten gyakoroltunk.

Nem szeretnék senkire rámutatni, hogy miatta maradtunk pont nélkül, mert ha győzünk, akkor mindenki győz, ha veszítünk, akkor együtt veszítünk. Ilyen passzban vagyunk, Bureković számtalan jó beadását hárítottuk, majd Balázs gyengébbik lábáról jött egy labda, ami háromszor is lepattant, mégis gólt kaptunk belőle. Majd Tomislav Mazalović, a bajnokság egyik legjobban passzoló játékosa adott el rossz helyen egy labdát. A folytatásban csak a munka, a gyakorlás segíthet, mert úgy nem fogunk meccset nyerni, ha gólokat ajándékozunk az ellenfélnek.

A nehéz helyzet ellenére az egyenlítő gólig tisztán lehetett látni, hogy mit akarunk játszani, tele voltunk energiával, nem véletlenül vezettünk, ezt rontottuk el a végén. Az első kör ért véget, még 22 forduló maradt hátra, hogy pontokat gyűjtsünk.” (dvtk.eu)

Nebojša Vignjević (Újpest): “Rendkívül nehéz mérkőzést játszottunk, de nagyrészt mi tettük azzá.
Az első félidő rendben volt, kontrolláltuk az összecsapást, a DVTK csak néhány kontrát vezetett, amire számítottunk. Egyedül a lövéseket és a gólt hiányoltam csak. A második félidőben szinte rögtön föladtuk az eredeti elképzelésünket, és mi adtunk kontrázási lehetőséget a DVTK-nak.

Azt kell mondjam, ellenfelünk szerencsére időben lőtte a gólt, mert így maradt időnk fordítani. A mérkőzés bizonyos részeiben nagyon mérges voltam, mintha a játékosok feladták volna a csatát.

Beridzének külön gratulálok a közelmúltban született gyermekéhez és a két gólja miatt is.
Megérdemeltük a győzelmet, mert jobb csapat vagyunk, a játékosok bemutatták, milyen karakterrel rendelkeznek. Általánosságban nagyon boldog vagyok, nagy győzelmet arattunk, mert a DVTK nehéz helyzetben van, mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek.” (dvtk.eu)

DVSC – Paks 2-1

Herczeg András (DVSC): “A Paks igazolta a jó hírét, nem véletlenül volt 7 mérkőzéses veretlenségi sorozata a meccs előtt. Az első félidőben nagy taktikai csata zajlott a pályán, megszereztük a vezetést, a második félidőben viszont inkább mi domináltunk. Volt egy jó időszakunk, amikor domináltunk és két kapufát rúgtunk. A kapott gól megzavarta a csapatot, a végén azonban Bódi Ádám nagyszerű rúgótechnikája meghozta a győzelmet számunkra.”

Csertői Aurél (Paks): “Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, az első negyedórában nem sikerült felvennünk a ritmust. Hibát hibára halmoztunk, és ezt ki is használta ellenfelünk. Az első félidőben nem sikerült újítanunk, de a másodikban már sokkal jobban játszottunk. Voltak lehetőségeink, gólt is rúgtunk, és olyan ziccereink is voltak, amiket be kellett volna rúgni. Kellemetlen a kilencvenharmadik percben gólt kapni, de el kell ismerni, hogy ragyogó lövés volt. Sajnos! Ennél több kell ahhoz, hogy döntetlent, vagy akár győzelmet tudjunk aratni Debrecenben. Ha már van lehetőségünk megfordítani egy mérkőzést, akkor azt sokkal koncentráltabban kell végrehajtani. Magasabb célok eléréséhez egy ilyen meccset nem szabad elveszteni.” (paksifc.hu)