Ferencváros–MOL Vidi FC 4-1

Szerhij Rebrov (FTC): – Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a szurkolóknak, mert csodálatos teljesítményt nyújtottak, belehajszoltak minket a győzelembe. Úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, hogy a három pont megszerzése lebegett a szemünk előtt, különösen azért, mert ebben a szezonban még nem tudtuk legyőzni a Vidit. A törekvés, az akarás eddig is megvolt, de nem párosult eredménnyel. Ma igen. Nagyszerűen játszottunk, megérdemeltük a sikert. Hogy mi volt a terv a meccs előtt? Hogy küzdjünk a szurkolókért, a klubért. A kiállítást követően türelemre intettem a játékosokat. Fontos volt, hogy ne akarjunk egyből fejetlenül rohanni a falnak, ki kellett várnunk a megfelelő időpontot és meg is lett az eredménye. Több lehetőségünk volt, több gólt szereztünk, így megérdemelten győztünk.

A szurkolók és a játékosok – akik most két nap pihenőt kapnak – biztosan úgy érzik, már megvan, de még kell egy pont hozzá, amíg az nincs meg, addig nem nevezem bajnoknak magunkat. Amikor azt mondom, egy pont kell hozzá, fontos hangsúlyoznom, nem csak egy pontot szeretnénk szerezni a hátralévő mérkőzéseken. Most már megvan a stílusunk, amiben futballozunk, ezen biztosan nem fogunk változtatni, akkor sem, ha már matematikailag megvan a bajnoki cím. (fradi.hu)

Marko Nikolic (Vidi): – Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez és ahhoz, hogy minden bizonnyal megnyerték a bajnokságot. Mindenki tudja, hogy milyen nehéz ritmusban, szinte háromnaponta játszottunk egész évben, fontos emberek hiányoztak a csapatból, de az első félidőben remek meccset játszottunk, egészen a buta kiállításig. A második játékrészre is jól szervezetten jött ki a csapat, csak pontrúgásokból kaptunk gólokat, valamint az utolsó találatot nagyon könnyen odaadtuk a Ferencvárosnak.

Azonban mindennel együtt is nagyon büszke vagyok a csapatra, és ezt el is mondtam nekik a lefújás után, hiszen remek szezont futnak. A hazaiaknak pedig még egyszer gratulálok, hiszen hiába csináltunk egy elképesztő sorozatot, miközben a kupában le is győztük őket, közben a bajnokságban ők is folyamatosan nyerték a meccseket, ez pedig eldöntötte a versenyfutást. Megyünk tovább előre, egy napunk van a regenerációra, hétfőn már úton leszünk Debrecenbe, ahol természetesen szeretnénk kiharcolni azt, hogy ott lehessünk a Magyar Kupa döntőjében. (molvidi.hu)

Újpest–Budapest Honvéd 0-0

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Nagyon örülök, hogy nem veszítettünk, mert ha így játszunk, általában veszítünk. Nem ezt szerettük volna, de egy helyzetünk volt, azt se rúgtuk be. Sok párharcot veszítettünk el támadásokban, így könnyű labdákat kaptak. Egyéni megoldásokat választottunk, ez magával hordozta a hiba lehetőségét, és nem is néztük ki csapatnak. Ők vártak a kontrákra, szervezettek voltak. Sankovic és Obinna nagyon fontosak számunkra, utóbbival sokkal direktebb a csapat, nagyon veszélyesek vagyunk vele. Az ő kiválásuk, illetve az, hogy Traoré túl sok párharcot veszített, és inkább egyéni megoldásokat keresett, meglátszott a játékunkon.

Híres Gábor (Honvéd, az eltiltott Supka Attila helyett): – Elégedettek lehetünk, az Újpest stadionjából elvinni egy pontot megsüvegelendő teljesítmény. Volt 3-4 elég nagy helyzetünk, egyet be kellett volna rúgni. Az Újpest felkészülten játszott, nyomták a csapatot a kapu elé, de ehhez hozzátartozik az is, minőségi játékosok hiányoztak tőlünk. Akik a pályára léptek, mindent megtettek mindent az eredményességért. Az utolsó percekben a középpályás sorunk átlagéletkora 19 év volt, de Supka mester jól megtervezte a meccset, tudtuk előre, mi fog történni. A csapat nagyon fegyelmezett meccsek óta, volt pechünk is korábban, most is egy kis szerencse kellett volna csak.
Bízunk benne, hogy a kupát megnyerjük, de a bajnokság is nagyon fontos, nagyon érdekes meccsek lesznek még. A Loki játszik még az Újpesttel, és habár 6 pont a hátrányunk, 2 meccset megnyerni vagy elveszíteni el lehet.

Debreceni VSC–Haladás 2-1

Herczeg András (DVSC): – Azt kaptuk, amit vártunk, tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a Haladás az életéért játszik. A bekapott gólig nagyon türelmesen, okosan játszott a csapat, azt, amit kellett, próbáltuk megbecsülni a labdát. 2-0 után olyan gólt kaptunk, amit félidőben átbeszéltünk, hogy arra a szituációra nagyon figyelni kell, mert problémát okozott az első játékrészben is. Dicséretes, hogy a csapat megszerezte ezt a nagyon fontos három pontot. Ismét egy pihent ellenfél ellen játszottunk, a játékosaim rengeteg energiát mozgósítottak ezen a találkozón, gratulálok nekik. Amikor az ember sorozatban játszik, a pihent ellenféllel való találkozók mindig nehezebbek. Természetesen próbálunk odafigyelni az optimális regenerációra, bízom benne, hogy a keddi mérkőzésre is jó állapotban lesz a csapat. Tőzsér Dániel régóta úgy játszik, hogy a térdével van egy kis probléma, nem szerettem volna, ha a sérülése problémát okozna. (dvsc.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): – Elhittük, hogy elég, ha a mez, a cipő, vagy a sportszár kimegy a pályára és akkor mi már minden meccset meg fogunk nyerni. Nem láttam azt a pluszt, azt a tempót, a ritmust, azt agresszivitást, amivel eddig nyerni tudtunk. Normál esetben hét meccsenként egy ilyen beleférne, amiben benne volt a döntetlen lehetősége is, de a mi helyzetünkben ez most nem így van, minden pontra szükségünk lenne. A DVSC teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, még akkor is, ha 2-1 után voltak lehetőségeink az egyenlítésre. A meccs képe nem olyan volt, amit szerettünk volna látni. A második debreceni gólt meg kell nézni, hogy kéz volt-e, ezek nagyon fontos döntések, reméljük, hogy a bíró jól döntött. A foci nagyon sok érdekes dolgot produkál, mint ahogy azt sem gondolta volna senki, hogy öt meccset fogunk megnyerni, lehetnek azért még érdekes dolgok, nem fogjuk feladni. (dvsc.hu)

Családjával ünnepelte Vidi elleni bombagólját a Fradi keretébe visszakerült Lanzafame – videó

DVTK-Paks 1-0

Fernando Fernandez (DVTK): – Csak egy csapatot láttam a pályán, ma az elejétől a végéig sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél. Hozzá kell tennem, könnyebb volt, amikor létszámelőnyben játszottunk, ekkor nagyobb terület nyílt előttünk, de egyenlő létszám mellett is jobbak voltunk. Számomra az a legfontosabb, ahogy játszottunk, az eredmény viszont negatívum. Egy ilyen találkozót 3-4 góllal kell megnyerni, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, azonban mind kimaradt. A kiállítás legtöbbször előnyt jelent, de emlékezhetünk, az előző bajnokságban fordított esetben Debrecenben szinte meg sem látszott, hogy Tamás Márkot már a 20. másodpercben leküldték, vagy éppen a Paks ellen létszámhátrányban győztünk, amikor – máig sem értem miért – Ivan Radoš ütközött az ellenféllel, és Lipták Zoltánnak mutatták föl a piros lapot. Egy hazai győzelem mindig erőt ad, most is így kell lennie. A tabella vége besűrűsödött, több csapat küzd hasonló célokért. A Paks csak egy ponttal áll előttünk, a jövő héten Mezőkövesden egy fontos mérkőzés vár ránk, a győzelemért utazunk a szomszédba. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): – Sajnos a felelőtlen megmozdulások és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Mondhatjuk, hogy kilenc mezőnyjátékossal jobban és többet küzdöttünk, mint tízzel, de ezt a játékosoknak sokkal jobban át kell értékelniük. Sokkal többet kell tenni a sikerért, és a hangzatos mondatok helyett a jövőben a cselekedeteknek kell dominálniuk. A piros lap óriási hátrány volt számunkra. A létszámazonos időkben megvoltak a lehetőségeink, de a végjátékokban rossz passzokat, döntéseket követtünk el. Emberhátrányban mindent megtettünk, hogy korrigáljuk az eredményt, erre sajnos sok esélyünk nem adódott, de némi szerencsével lehetett volna döntetlen is a végeredmény. (paksifc.hu)

MTK Budapest–Kisvárda 0-1

Lucsánszky Tamás (MTK): – Gratulálok a Kisvárdának. Célfutballt játszottak, és mivel nyertek, sikeresen tették. Nem tudtunk elégszer mögéjük kerülni, lassan építjük fel a támadójátékunkat, sokkal direktebben kellene átmenni védekezésből támadásba. Ami pozitívum, hogy a vendégeknek ugyan 1-2 kontrája volt, ezeket viszonylag jól kontrolláltuk. Hiányérzetem van, mert élesebben kellene beleállni egy ilyen meccsbe. Ezeket a meccseket le kellene hozni 0-0-ra. Amikor elvállaltam a csapat irányítását, tudtam, hogy nem lesz könnyű feladat, sajnos nem abban az ütemben fejlődünk, ahogy szeretnénk. Ezzel együtt optimista vagyok, ki fogjuk harcolni a bentmaradást. (mtkbudapest.hu)

Dajka László (Kisvárda): – Nagyon örülünk a 3 pontnak. Érdekes meccs volt, óvatosan kezdtünk, de tudatos volt. Az MTK többet birtokolta a labdát, mi jól kontráztunk, egy ilyen után találtunk be. Nem tudott a hazai csapat megbontani minket. Ez egy nagyon taktikus meccs volt, amiből mi jöttünk ki jobban.

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1-0

Komjáti András (Puskás Akadémia): – Mind a két csapat csak kereste a fogást a másikon az első negyvenöt perc során. Lassú mezőnyjáték, kevés helyzet volt látható. A második félidő harapósabb volt, egy szép egyéni teljesítmény után megszereztük a vezetést, amit szerencsére meg is tudtunk tartani. Összességében egy pozitívumot láttam a mai találkozó kapcsán, az pedig a három pont. (mezokovesdzsory.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – A kapu előtt teljesen dekoncentráltak voltunk, rossz döntéseket hoztunk. Voltak lehetőségeink, talán még több is mint a hazaiaknak, azonban egy egyéni akció végén megszerezték a vezetést. Föl kell fejben ébrednünk, elő kell vennünk a harcos modort, mert ez ma hiányzott. (mezokovesdzsory.hu)

Így áll a bajnokság tabellája:

Tabella: adatbank.mlsz.hu

Négyet lőtt a Vidinek és gyakorlatilag már bajnok a Fradi, Lanzafame két góllal tért vissza – videó, tabella