Puskás Akadémia – DVSC, 17:00

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – Nagy tisztelője vagyok Herczeg Andrásnak, hiszen azon magyar trénerek közé tartozik, akikre mindenki teljes joggal néz fel, nemcsak az eredményessége okán, hanem az edzői stílusa miatt is – olyan szakember, aki sok fiatal kollégának válhat példaképévé. Ismerjük a Debrecent, kielemeztük a játékukat, ugyanakkor tudjuk, hogy náluk is voltak változások, még ha nem is olyan mértékűek, mint a mi klubunknál. Hazai pályán nem lehet más célunk, mint hogy legyőzzük a Lokit, még akkor is, ha az említett mérleg valóban negatív. Ez ugyanis nem azt jelenti, hogy lehetetlen feladat előtt állunk, inkább úgy fogalmaznék, hogy egy újabb lehetőségünk lesz arra, hogy a korábbi szériát megszakítsuk. (pfla.hu)

Herczeg András (DVSC): – Meglátjuk, hogy az új játékosok mennyire tudnak beilleszkedni, az edzéseken jól dolgoztak, de ugyanez igaz a többi labdarúgóra is. Vannak nehézségeink, mert a sérülések sajnos nem kerültek el bennünket most sem, de bízom benne, hogy azért össze tudunk állni, és egy ütőképes gárdával mutatkozhatunk be. Változott a felcsútiak szakmai stábja és játékoskerete, különösen elől távoztak és érkeztek labdarúgók. Azon vagyunk, hogy minél jobban és eredményesebben játsszuk a mi játékunkat. Bátor, felszabadult futballra és jó teljesítményre lesz ehhez szükség. (dvsc.hu)

Honvéd – Haladás, 20:15

Supka Attila (Honvéd): – A bajnoki nyitány nem lesz egyszerű mérkőzés. A Haladás személyében egy olyan csapattal fogunk játszani, amely tavaly is masszív volt a bajnokság vége felé. A nyár folyamán több rutinos, jó játékost igazoltak, és a régiek az újonnan érkezettekkel kiegészülve jó csapatot alkotnak majd. Ezzel együtt bízom benne, hogy sikerül megszereznünk a három pontot. (honvedfc.hu)

Michal Hipp (Haladás):Egyszerűbb helyzetben lennék, ha az új játékosok nem egymás után, hanem egyszerre érkeztek volna. Ugyanakkor hozzánk hasonlóan a kispestiek játékoskerete is átalakult, hiába igazolt el Eppel és Lanzafame, úgy tűnik, Dani­lo és Holender egyelőre jól pótolja őket. A kispestiek két Európa-liga-meccsen már játszottak, ami mindenképpen előnyt jelent számukra. Ezúton is gratulálok a továbbjutásukhoz, megérdemelt a sikerük a Rabotnicki ellen. A mai mérkőzés esélyese a Honvéd, de sehol sincs megírva, hogy mindig az esélyes nyer. Célunk pont, pontok szerzése. (haladas.hu)

MOL Vidi FC – Kisvárda, 20.15

Stopira (a Vidi védője): – Ugyanazt tudom mondani, mint minden meccs előtt, azaz nehéz találkozóra számítok. Minden csapat győzelemmel szeretné kezdeni az új szezont. Ellenfelünk magabiztosan jutott fel az élvonalba, nekünk viszont az ad nagy motivációt, hogy bajnoki címvédőhöz méltóan kezdjük az új idényt. Nem félek attól, hogy a heti két tétmeccs rányomná bélyegét a teljesítményünkre, profi játékosok vagyunk, bírnunk kell a sorozatterhelést, ráadásul biztos, hogy lesz rotáció a csapatban. Ismétlem, nehéz meccsre számítok, de csakis a három pont megszerzése a célunk. (molvidi.hu)

Kondás Elemér (Kisvárda): – Nagy várakozással tekintek a premier elé, vártam már, hogy visszatérhessek az élvonalba. A kíváncsiságot illetően tavaly sem volt más a helyzet, miként a játékos, úgy az edző is várja a szezon elejét, hiányzott már az adrenalinfröccs, ami a meccsekkel együtt járt. Túl vagyunk a felkészülésen, amely kapcsán nem a kifogásokat kerestük, hanem a megoldásokat. Tény viszont, amit a szurkolói ankéton is elmondtam, hogy csapatépítést tekintetében menetközben is lesz feladatunk, a mérkőzések kovácsolhatják majd igazán egységessé a sok helyről érkezett játékosokat. Jól ismerem a Vidit, hiszen több játékossal, így Juhász Rolanddal, Viníciussal, Loic Negóval, Stopirával, Pátkai Mátéval vagy éppen Kovács Istvánnal ellenfélként már találkoztam, Varga József pedig a játékosom is volt. Friss élményeink is vannak a Vidiről, hiszen láthattuk őket a Bajnokok Ligája-selejtező-mérkőzéseken, a továbbjutásukhoz ezúttal is gratulálok. Hogy mivel lennék elégedett ellenük? Természetesen a győzelemmel, hiszen akkor lehet igazán boldog az edző és a szurkoló, ha nyer a csapata. Ugyanakkor adott esetben, az is jelenthet kapaszkodót, hogy milyen teljesítményt nyújt egy csapat, ez nálunk most különösen aktuális, hiszen alakulóban vagyunk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de bízom benne, hogy már az első fordulót követően kerül pont a nevünk mellé. (kisvardafc.hu)

Mezőkövesd – Paksi FC, 20:15

Dombó Dávid (a Mezőkövesd kapusa): – Jól sikerült felkészülésen vagyunk túl. A csapat magja szinte semmit se változott a nyáron, a gerinc együtt maradt, ez bizakodásra ad okot. Nagyon jó a csapategység az már most kijelenthető, hogy egységesek leszünk, ami egy csapatnál nagyon fontos tényező. Hétvégén az a Paks látogat Mezőkövesdre, amellyel az elmúlt szezonban kétszer is játszottunk hazai pályán. Akkor egy győzelem és egy vereség volt a mérlegünk, idegenben pedig pontosztozkodás volt a zöld-fehérek ellen. A nyitófordulóban hazai pályán számunkra csak a győzelem az elfogadható. Szeretnénk jó rajtot venni, nem akarunk beragadni ősszel, már a bajnoki évad első felében olyan eredményeket akarunk elérni, hogy nyugodt legyen a tavaszi szezonunk. Arra kérem a szurkolókat, hogy álljanak a csapat mögé, hiszen nagyon nagy szükségünk van rájuk. Remélem szombat este ideális futballidőben sok néző előtt együtt ünnepelhetünk majd. (mezokovesdzsory.hu)

Csertői Aurél (Paksi FC): – Mint mindig, most is fontos a nyitány, ami nem lesz egy egyszerű feladat. A Mezőkövesd már tavasszal is magára talált, és azóta erősödött a kerete, vagyis biztosan nehéz mérkőzés lesz a szombati. Ugyanakkor mi leginkább magunkkal foglalkozunk, és ahogy eddig is, ezután is mindig a győzelemért futunk ki a pályára. Azt nem kell kihangsúlyoznom, mivel mindenki tisztában van vele, hogy egy jó rajt sokat jelenthet egy csapat életében. Abban bízunk, hogy eredményes lesz a kezdés. (paksifc.hu)