Fiatal támadónkat, Ganbold Ganbajart meghívták a mongol A-válogatottba – jelezte a pfla.hu. Egy évvel ezelőtt a csakfoci.hu is beszámolt róla, hogy az akkor 17 éves ázsiai légiós hazája nagykövete jelenlétében szerződést írt alá a Puskás Akadémiával, ezzel ő lett az első mongol, aki Európában profi futballistaként szerepelhet.

Ganbajar 16 éves korában bemutatkozhatott Mongólia U23-as nemzeti csapatában, idén júniusban pedig már a felnőttekkel készülhetett, ám végül nem vetették be a Brunei elleni oda-visszavágós világbajnoki selejtező párharc során, melyen a mongolok kvalifikálták magukat a következő körbe.

A belső-ázsiai ország csapata Japánnal, Kirgizisztánnal, Mianmarral és Tádzsikisztánnal került egy csoportba, és augusztus 19. és 30. között Telkiben, a magyar válogatott edzőközpontjában készülnek az utóbbi kettő elleni szeptemberi mérkőzésekre, melyek Ulánbátorban kerülnek megrendezésre.

Ganbajar az előző idényben 13 meccsen 3 gólt jegyzett az NB III. nyugati csoportjában szereplő Puskás Akadémia II-ben, idén pedig kétszer szavazott neki bizalmat Szélesi Zoltán.