Irányító középpályásként az a dolgom, hogy gólokkal, gólpasszokkal segítsem a csapatot, hogy fazont szabjak aktuális együttesem játékának. Amikor pedig nincs nálunk a labda, arra törekszem, hogy minél hamarabb visszaszerezzem, azaz kiveszem a részem a védekezésből is – ismertette magát Gonzalo Vega a pfla.hu-nak.Azt már ilyen rövid idő alatt is volt alkalmam tapasztalni, hogy Európában a játék taktikai jellege sokkal hangsúlyosabb, mint nálunk odahaza, így számomra is nagyon fontos, hogy ezt a szemléletet mihamarabb elsajátítsam.

A 25 éves futballista szorgalmazza, hogy megtanuljon magyarul a gördülékenyebb kommunikáció miatt.

Először is, nem beszélem a nyelvet, sürgősen meg kell tanulnom az alapokat, hogy minél hatékonyabban tudjak kommunikálni a csapattársakkal. De úgy vélem, idővel ez is menni fog, és nem lesz gondom a beilleszkedéssel.

Annál is inkább, mert itt a Puskás Akadémiánál az első pillanattól kezdve mindenki rendkívül kedves és segítőkész, igaz ez a klubvezetésre, a szakmai stábra és a játékosokra is.

A Puskás Akadémia játékosa beszélt a céljairól is.

Azért jöttem el Uruguayból, hogy labdarúgóként továbbfejlődjek. Tudom, nagyon sokat kell ehhez dolgoznom, de nagy lehetőségként tekintek arra, hogy idekerültem, és ezt a sanszot nem akarom elszalasztani.

Az elkövetkezendő években minden erőmmel azon leszek, hogy minél magasabb szintre lépjek, mind fizikailag, mind pedig a futball egyéb területein, és a családomat is tudjam támogatni.

Hiszem, hogy a mostani váltás minden szempontból lendületet ad majd, kihasználhatom a játékomban rejlő potenciált, maradandót tudok alkotni a Puskás Akadémiánál, és sikerekhez tudom segíteni a klubot.