A Puskás Akadémiának a csoportgyőzelemhez és a Sporting elleni döntőhöz elég lett volna egy döntetlen is az NK Osijek ellen, azonban a csütörtöki nap utolsó mérkőzésen a házigazda gyorsan bizonyította, hogy makulátlan mérleggel szeretné befejezni a kvartettje küzdelmeit.

A pfla.hu tudósítása szerint a 3. percben Gruber cselezett befelé a büntetőterületen belül, amikor buktatták: a megítélt tizenegyest magabiztosan értékesítette Kiss Norbert. A 9. percre pedig nemcsak gól, hanem emberhátrányba is került az eszéki együttes, miután Bjelivuk kapott piros lapot. A 14. percben egy mintaszerű támadás végén Bakti-Gruber-Szabó Valentin volt a labda útja, utóbbi estében a felső lécet találta telibe.

Az első félidő közepén Gruber előbb az ellenfél ötösének jobb oldali sarkáról lőtt fölé, majd egy perccel később a bal oldaliról is próbálkozott, de ekkor a védők léptek bele a sarkalásába. A 24. percben aztán már két gólos volt a a felcsútiak előnye: Bakti a tizenhatos vonalán kapott labdát és azt tökéletesen eltalálva, kilőtte a jobb alsó sarkot.

A fordulás után rögtön jött az újabb gól: Szabó Valentin kapott remek kiugratást, ezúttal is eltalálta a kapufát, de most a bal oldali léc aljáról befelé pattant a labdája. Aztán Gruber helyzetei következtek. Előbb 18 méterről megeresztett lövését védte Sajko. Aztán Kiss Norbert emelt tökéletesen a kiugró csatár elé, de Grubert ezúttal a horvát kapus nagyon jól lépett ki a kapujából és megint mentett. A Gruber-Sajko párharcot harmadszorra is az eszéki hálóőr nyerte, amikor a magyar csatár betört az ellenfél kapuja elé, de a félerős lövése ezúttal a kapus fejéről vágódott vissza a mezőnybe. Az NK Osijek kapusa a hajrában védett lábbal Sárközi lövésénél is, aki egy az egyben ugrott ki, de hiába állt szembe már csak Sajkoval, nem tudott túljárni az eszén. Maradt a három gólos különbség, és a Puskás Akadémia mind a három meccsét megnyerve lett első a csoportjában, majd a pénteki döntőben a Sporting ellen lép majd pályára a Pancho Arénában.

Puskás-Suzuki-kupa, A-csoport

Puskás Akadémia-NK Osijek 3-0 (Kiss 4. – 11-esből, Bakti 24., Szabó Valentin 32.) – kiállítva: Bjelivuk 9.

Puskás Akadémia: Pécsi – Koch, Farkas B. (Vajda 36.), Babós, Bányai – Bakti, Kocsis (Major 44.), Kicsun (Bontás 36.), Kiss N. – Szabó V. (Perfetto 44.), Gruber (Sárközi 49.)

NK Osijek: Sajko – Vrljic, Bjelivuk, Bukvic, Doric, – Baric, Sinkovic (Pekaric – a szünetben), Ivancan (Perkovic 45.), Pajic (Besirovic 38.) – Damjanovic (Prekodravac 9.), Blazanovic (Verhas 38.)


A pénteki párosítások:

11:00 / a 7. helyért

FK Csíkszereda – CR Flamengo

11:00 / az 5. helyért (online közvetítés)

Bayern München – KRC Genk

15:00 / a 3. helyért, Pancho Aréna (Duna World)

NK Osijek – Budapest Honvéd

16:30 / Döntő, Pancho Aréna (M4 Sport TV)

Puskás Akadémia – Sporting CP