A Magyar Idők információja szerint a Puskás Akadémia 2 millió eurót, átszámítva több mint hatszázmillió forintot kér a háromszoros válogatott futballista, Sallai Roland játékjogáért. A támadóért az a ciprusi APOEL érdeklődik, amely szerda este 2-0-s előnyről várja a BL-playoff visszavágóját a Slavia Praha ellen, így jó esélye van bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A felek már tárgyalnak, de egyelőre nem tudtak megállapodni.

Korábbi klubja, a Palermo is hajlandó lett volna fizetni a tehetséges labdarúgóért, de olasz lapértesülések szerint a 2 millió eurós vételár elriasztotta őket a vásárlástól, ráadásul Sallai sem kívánt újra csatlakozni a másodosztályba került csapathoz. A Palermo sajátos üzleti konstrukciót ajánlott a Puskás Akadémiának: 2 millió eurónál alacsonyabb összegért és a későbbi átigazolási díj egy bizonyos százalékáért vásárolta volna meg a labdarúgót, de a felcsúti klub egyelőre ragaszkodik az eredeti vételárhoz.

A csatár a legutóbbi fordulóban pályára lépett a felcsútiaknál, csereként állt be a Balmazújváros elleni összecsapáson, a találkozó után Pintér Attila vezetőedző a Puskás Akadémia Maradonájának nevezte őt.