A holland rtvdrenthe.nl híre szerint újabb légiós csatlakozhat a Puskás Akadémia keretéhez: a portál úgy tudja, hogy a felcsútiak kiszemeltje az a 26 éves szélső, Luciano Slagveer, aki vasárnap az utolsó meccsét játszhatta le klubja, az FC Emmen színeiben – a Heracles elleni 1-0-s meccsen a 84. percig volt a pályán.

A lap szerint Slagveer hamarosan csatlakozhat is új, magyar klubjához, bár a holland élvonalbeli klub elnöke, Ronald Lubbers elmondása szerint “még zajlanak az egyeztetések” az ügyben.

Ha révbe ér az üzlet, a támadó lehet a Puskás Akadémia második holland légiósa Yoël van Nieff után, aki alapembere volt az ősszel a nemzetközi kupaindulásra hajtó csapatban.

A Rotterdamban született Slagveer a Heerenveen együttesénél lett profi labdarúgó, 2008 és 2017 között viselte utánpótlás-játékosként, majd a felnőttcsapat tagjaként a frízföldi klub mezét. 2017-ben a belga Lokeren játékosa lett, de előbb a Twente, majd a már említett Emmen kötelékébe került. A 178 centiméter magas és 500 ezer euróra taksált szélső az idényben 9 Eredivisie-találkozón 2 gólt és 2 gólpasszt jegyezhetett fel magának, jól is kezdte a szezont, betalált a Feyenoord kapujába is, de az őszi hajrára – a Twente elleni vereséget követően – kiszorult a kezdőcsapatból. Összességében 169 holland (28 gól 19 gólpassz) élvonalbeli meccs áll már a háta mögött.

2013-ig a holland U-válogatottakban is megmutathatta magát, az U21-es csapatban is bemutatkozhatott.