A pénteki nap folyamán már a masodik igazolását jelentette be a Puskás Akadémia: hivatalossá vált, amit honlapunk korábban külföldi sajtóhírekre hivatkozva már jelzett: a felcsúti klub megállapodott a Sigma Olomouc középpályásával, Jakub Plsekkel, aki két és fél éves szerződést írt alá.

A korábbi utánpótlás-válogatott középpályás a Sigma Olomoucban nevelkedett, s eddigi karrierje során kizárólag az olmützi kék-fehérek mezét viselte. Plsek 186 tétmeccsen 62-szer vette be az ellenfelek kapuját, a jelenlegi idényben 20 összecsapáson 7 találat és egy gólpassz fűződik a nevéhez a Fortuna Ligában.

Megvan a Puskás Akadémia 9. légiósa: Keletről erősítettek

„Egész eddigi pályafutásomat nevelőegyesületemnél, az Olomoucnál töltöttem, új kihívásokra vágytam, új fejezetet akartam nyitni a karrieremben – úgy éreztem, most megérett a helyzet a váltásra. A Puskás Akadémia már fél évvel ezelőtt is érdeklődött irántam, ám akkor a Sigma nem fogadta el az ajánlatot. Most azonban itt vagyok, és nagyon boldog vagyok, hiszen ambiciózus, jó csapathoz igazoltam, ahol a környezet és a körülmények is lenyűgözőek. Leginkább a középpályán érzem jól magam, kedvelem a kombinatív futballt, szeretem kivenni a részem a támadásokból és a védekezésből is” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően a 26 éves labdarúgó.

Hivatalosan ugyan egyik klub sem jelentette be az átigazolás díját, ám korábbi cseh sajtóhírek arról szóltak, hogy 165 millió forintot fizet a Puskás Plsekért, akit 800 ezer euróra becsül a Transfermarkt.