A 26 éves cseh és olasz állampolgársággal rendelkező játékos Csehországban lett profi labdarúgó, itt a Hlucín és a Baník Ostrava csapatában is megfordult, valamint viselte az Austria Wien és a Mladá Boleslav mezét is.

Szeretném megköszönni Brabec úrnak (a Banik Ostrava tulajdonosa – a szerk.) és a klubvezetés minden emberének, hogy végre engedélyezték hogy távozhassak. Tudom, hogy mindenáron meg akartak tartani, ezt nagyra értékelem. De számomra ez egy lehetőség, hogy gondoskodjak a családomról, és talán soha többé nem lesz ilyen lehetőségem. Ezért döntöttem úgy, hogy megragadom ezt a lehetőséget. Talán a Baník rajongói megértik. Köszönök nekik mindent, és hiszem, hogy Baníkban még találkozunk. Bárcsak így lenne – mondta a korábbi klubjának Patrizio Stronati, aki kettő plusz egy évre írt alá a felcsútiakhoz.

Patrizio iránt olyan hatalmas érdeklődést mutatott a Puskás Akadémia, hogy a csapathoz való ragaszkodás végül kontraproduktívnak bizonyult. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy elengedjük, és engedélyezzük, hogy kérésére távozhasson. Köszönjük Patriziónak mindazt, amit Baníkban tett. Sok szerencsét az új csapatánál – nyilatkozta Alois Grussmann, a Baník Ostrava sportigazgatója.

Az egykori cseh utánpótlás-válogatott, az Európa-bajnokság előtt a felnőtt nemzeti csapat keretében is számításba vett védő a cseh élvonalban összesen 136-szor, az osztrák Bundesligában 18-szor jutott szerephez. Eddigi 154 első osztályú bajnokiján 11-szer talált az ellenfelek kapujába, négy gólpasszt is kiosztott, a bécsiek színeiben pályára lépett az Európa Liga selejtezőjében, illetve csoportkörében is.

Stronati Markek Tamás után a Puskás Akadémia második nyári szerzeménye.

Pörög már a piac az NB I-es csapatoknál – átigazolási körkép