Joao Nunes és Kiss Ágoston után Brazíliából érkezett az NB I előző idényében bronzérmes Puskás Akadémia harmadik nyári erősítése: Weslen Júnior nevelőklubja, a Sao Bernardo mezét cserélte a Puskás Akadémiáéra – írja a felcsúti klub hivatalos honlapja.

A 20 éves, 183 centiméter magas játékos az elmúlt szezont kölcsönben az örmény első osztályú Ararat Jerevánnál töltötte, amelynek színeiben 24 bajnokin 4 gól és 4 gólpassz fűződik a nevéhez. A támadósor minden posztján bevethető fiatalember két plusz egy éves szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.

– Még Örményországban hallottam a Puskás Akadémia érdeklődéséről – kezdte első nyilatkozatát a PAFC YouTube-csatornájának Weslen Júnior. – Nagyon boldog és izgatott vagyok, hiszen ez komoly történés az életemben, készen állok az új kihívásra. Számomra a legnagyobb motivációt Puskás neve, valamint ország jelentette, a történelem, amit Puskás írt a pályán, valamint az itteni nagyszerű infrastruktúra. És persze az Európa Liga-szereplés, amely egy nagyon erős, magas színvonalú sorozat, amelyben sok remek csapat van. Azt hiszem, a Puskás Akadémia játékoskeretében is komoly potenciál van.

Szerintem a magyar bajnokság is erős, sok jó csapat van, de a mi együttesünk versenyképes, ott leszünk a végelszámolásnál, és talán még a bajnoki címért is versenyben lehetünk. S hogy milyen játékos vagyok? Elszánt, szorgalmas, aki mindig azt keresi, hogyan fejlődhet, hogyan hozhatja ki magából a legjobbat.