Az NB I 24. fordulójának nyitómeccsén a Puskás Akadémia fogadta a Paksot.

I. félidő

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 9. percben egy jobboldali bedobást Corbuhoz fejelt Windecker az alapvonal közelében, Corbu tovább tette a 16-oson belül álló Skribeknek, aki tovább fejelte Favorovhoz, az ukrán játékos pedig öt méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0.

Az előny tudatában még inkább magabiztossá vált az addig is irányító hazai csapat és nem igazán engedte kibontakozni támadásban a Paksot. A 26. percben aztán sikerült egy helyzetet kialakítania a vendégeknek, Szabó Bálint 14 méterről, szemben a kapuval lőhetett, Tóth Balázs viszont szépen védett. Három perccel később Lenzsér révén egyenlítettek a paksiak, de nem sokáig örülhettek, mert a videóbírózást követően kiderült, hogy lesről született a gól.

Az első játékrészt kis híján egy Puskás-találat zárta le, Nagy Zsolt lövése 12 méterről azonban kevéssel elment a bal felső fölött.

II. félidő

Majdnem a második félidő elején is góllal nyitott a hazai együttes, az 51. percben Skribek szöglete után Szolnoki fejelt kapura, a gólvonalon állva azonban Medgyes fejjel a kapufára mentett a bal felsőből, majd kivágta a kapuelőtérből a labdát.

Azok után, hogy a szünetben Bognár György becserélte Böde Dánielt, a 61. percben újabb három helyen változtatott a vendégek vezetőedzője, ám ez sem hozta meg az áttörést a Paks játékában. Köszönhetően elsősorban a Puskás stabil és fegyelmezett védekezésének. Sőt, a védők nemcsak hátul, hanem elöl is jeleskedtek, egészen pontosan Joan Nunes, aki a 67. percben Slagveer szögletét fejelte három méterről a bal sarokba, 2-0.

A hátralévő idő is a Puskás szája íze szerint alakult, a hazai védők levették a pályáról a góllövőlista vezetőjét, Ádám Martint – aki előtt a 87. percben adódott az egyetlen helyzet, Tóth viszont bravúrral mentett – és Bödét, így végül megőrizte a kétgólos előnyét Hornyák Zsolt együttese.

A Pakssal legutóbb még az előző kiírás 8. fordulójában, 2020.10.24-én a Budapest Honvéd ellen fordult elő, hogy nem lőtt gólt.

NB I, 24. forduló

Puskás Akadémia–Paks 2-0 (Favorov 9., Nunes 67.)

Puskás: Tóth B. – J. Nunes, Spandler, Stronati, Nagy Zs. – Favorov, Szolnoki, Slagveer (Gera, 68.) – Corbu (Urblík, 89.), Kozák, Skribek (Komáromi, 54.).

Paks: Nagy G. – Lenzsér, Gévay (Kinyik, 61.), Szabó J. – Osváth, Balogh (Sajbán, 61.), Windecker, Szabó B. (Böde, 46.), Medgyes (Nagy R., 61.) – Ádám, Haraszti (Kesztyűs, 77.).