A Ferencváros idén januárban szerződtette az MTK Budapest nevelését, Gera Dánielt, aki csak nyolc mérkőzésen kapott szerepet a magyar bajnoki címvédő színeiben.

A 26 éves szélső a kölcsönszerződés értelmében az új bajnoki idényt a 2020/2021-es szezon bajnoki ezüstérmesénél, a Puskás Akadémiánál kezdi, miután kedden kora délután írta alá egyéves kölcsönszerződését, s hamarosan csatlakozik Hornyák Zsolt csapatához.

Jó érzésekkel jöttem ide, alig várom a közös munkát. Úgy vélem, tavasszal a Puskás Akadémia volt a legjobban játszó csapat az NB I-ben, s tudom, hogy itt is komoly riválisaim lesznek a csapatba kerülésért, de azért jöttem, hogy kiharcoljam a helyem, gólokkal, gólpasszokkal és mentálisan is segíteni tudjam a csapatot – mondta a pfla.hu-nak Gera Dániel, akiről az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás is nyilatkozott.

Dani posztján óriási a konkurenciaharc a Fradiban, ezért úgy láttuk, hogy nem feltétlenül biztosítottak számára a folyamatos játékpercek. A Puskás Akadémia kínált egy olyan lehetőséget, amely minden fél számára megfelelő volt. A két klub is nagyon korrekt módon megállapodott egymással, ennek értelmében Dani kölcsönben kerül a felcsútiakhoz. Bízunk benne, hogy minél többször pályára lép majd, jó időszakot tölt a Puskásnál, amivel a Ferencvároshoz való visszatéréshez is meglehet az útja – fogalmazott a fradi.hu-nak Hajnal.