A Magyar Kupa 6. fordulójának elhalasztott találkozóját, a Toponár-Puskás Akadémiát pótolták be szombat délután 14 órai kezdettel.

A felcsúti együttes erős kezdőcsapattal lépett pályára a megyei első osztályú ellenfelével szemben, Hornyák Zsolt vezetőedző a Tóth B. – Szolnoki, Tamás, Spandler, Nagy – Plsek, Van Nieff – Slagveer, Weslen Junior, Baluta – Vanecek tizenegynek szavazott bizalmat. Ahogyan pedig az várható is volt, már az első perctől kezdve nekirontott a Toponárnak a Puskás, a 2. percben Baluta szögletét követően Plsek fejelt a kapu közepébe, 0-1. Hét perccel később ismét egy sarokrúgás után született gól, ezúttal a másik oldalról Van Nieff végezte el a szögletet, középen pedig Slagveer robbant be és a kapu bal oldalába fejelt, 0-2.

A 16. minutumban nem tudtak felszabadítani a hazaiak egy helyzetnél, Baranyi 16 méterre a kaputól éppen Balutához fejelte a labdát, aki mellre vette azt, majd kapásból a jobb alsóba lőtt, 0-3. A 26. és a 28. perc között két felcsúti gól is esett: előbb Van Nieff beadását lőtte kapásból a jobb alsóba Slagveer, majd Baluta lőtt ziccerben 10 méterről a jobb alsóba, 0-5. A félidei állás a 37. percben alakult ki, miután Baluta szögletét Nagy Zsolt csúsztatta a bal sarokba.

A szünet után sokáig tartotta magát a Toponár SE, elsősorban kapusa, Gelencsér Ákos remek védéseinek köszönhetően, aki többször is bravúrral mentett. De a túloldalon Tóth Balázsnak is akadt dolga, a 60. percben egy hosszú indítást követően Németh vette célba a jobb alsót, a felcsúti kapus nagyot vetődve mentett.

A második játékrész egyetlen vendég gólja a 78. percben esett: Vanecek lőtt 20-ról, a jobb alsóba tartó labdát védte Gelencsér, de a kipattanóra érkezett Mance, aki közelről a hálóba lőtt, kialakítva ezzel a 0-7-es végeredményt.

A Puskás Akadémia kiütéses győzelmével tehát teljessé vált a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapatának mezőnye, a következő kör sorsolását szintén szombaton, 19.15-től tartják az M4 Sport stúdiójában.

Magyar Kupa, 6. forduló

Toponár SE (megyei I.)-Puskás Akadémia FC 0-7 (Plsek 2., Baluta 16., 28., Slagveer 9., 26., Nagy Zs. 37., Mance 78.)