Nagyjából egy hónapja minden előjel nélkül lemondott tisztségeiről és eladta részesedését az eszéki futballcsapatban Mészáros Lőrinc – írja a g7.hu portál, hozzátéve, hogy a tranzakcióra a felcsúti Puskás Akadémia sikerei, egészen pontosan a csapat Európa Liga-szereplése miatt volt szükség.

Mint írják, a június végi tisztújító közgyűlésen még semmi jel nem mutatott arra, hogy változás várható az eszéki klub vezetésében, július 9-én azonban Mészáros lemondott az elnöki pozícióról, amit Takács Mihály vett át tőle.

A g7.hu szerint Mészáros e mellett a tulajdonrészén is túladhatott, amit az indokolhat, hogy a Puskás Akadémia – az Eszékhez hasonlóan – érdekelt az Európa Liga selejtezőjében, az UEFA szabályai szerint pedig nem indulhat két olyan csapat egy sorozatban, amelyek között tulajdonosi vagy vezetői összefonódás van, hiszen a PAFC és az Eszék akár találkozhat is egymással az EL-ben.

Az Eszék EL-selejtezős indulása viszont a horvát bajnokság koronavírus-járvány miatti csúszása miatt csak július 5-én vált biztossá, ezért húzódhatott Mészáros lemondása is.

Az összeférhetetlenséget a portálnak a Mészáros csoportnál is megerősítették. A kommunikációs igazgatóságon elmondták: mivel Mészáros Lőrincnek a Puskásnál is van szerepe, a szabályoknak csak úgy tudott megfelelni, ha az egyik helyen lemond, ezért távozott az eszéki fb-ből