Megerősítést nyert a csakfoci.hu értesülése, hiszen a Puskás Akadémia hivatalos oldalán jelentette be a 18 éves Huszti András szerződtetését, aki Fülöp Lóránd és David Vanecek után a klub harmadik nyári igazolása lett.

– Andris leigazolásával ismét egy ígéretes fiatal került a Puskás Akadémiára; akárcsak a legutóbbi évadban, most is szeretnénk lehetőséget adni a tehetségeknek. – kezdte a pfla.hu-nak az átigazolás kapcsán Tóth Balázs klubigazgató. – Az elmúlt szezonban folyamatosan figyeltük a teljesítményét, kiegyensúlyozottan, jól produkált a felnőttek közt, reméljük, nálunk még tovább tud majd fejlődni. Kifejezetten jó állapotban érkezett a keretünkhöz, bízunk benne, hogy örömét leli majd a játékban a Puskás Akadémiánál, és a beilleszkedése is zavartalan lesz. Minél több NB I-es mérkőzést, és minél sikeresebb szezont kívánunk neki, gólokkal, gólpasszokkal.

Huszti tavaly nyáron igazolt a Haladás utánpótlásából a másodosztályú csapathoz, ahol 17 évesen mutatkozhatott be a felnőtteknél, a mögöttünk hagyott idényben pedig összesen 20 alkalommal lépett pályára az NB II-ben, ezeken egy gól és két gólpassz is fűzödött a nevéhez.

A fiatal játékos első nyilatkozatában elárulta, hogy voltak más megkeresései is, de a körülmények a Puskás Akadémia javára billentették a mérleg nyelvét.