A romániai Digi Sport információi szerint Alexandru Baluta nagy eséllyel az előző idényben harmadik helyen végző Puskás Akadémiában folytathatja pályafutását.

A Puskás Akadémia megállapodna a Slavia Prahával, de egyelőre a fizetésben még nem egyeztek meg a felek – mondta a Digi Sportnak a futballista egyik közeli barátja.

Balutát a Legia Varsó is szeretné megszerezni, a lengyelek magasabb fizetést is kínálnak neki, azonban eddig nem sikerült megállapodásra jutniuk a Slaviával, amely 2018. júliusában 2,6 millió euróért vásárolta meg az Universitatea Craiovától.

A kétmillió euróra taksált 26 éves szélső nemrég egy interjúban elmondta, hogy a román válogatottal szeretne ott lenni a 2021-es Európa-bajnokságon.

Baluta – aki támadóként és támadó-középpályásként bevethető – a 2019/2020-as szezonban kölcsönben szerepelt a Slovan Liberecben, összesen 29 tétmeccsen játszott, hat gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.

Hornyák: “Szeretnénk egy jó szélsőt”

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt a klubhonlapnak elmondta, milyen posztokon szeretné megerősíteni együttesét a hármas terhelésre.

Még szeretnénk egy támadót igazolni Vanecek mellé, egy védekező játékost a középpályára, ahol egy kicsit hátrányban voltunk gyorsaságban. Persze szeretnénk erősíteni Gyurcsó Ádám helyén is, a posztjára szeretnénk egy jó szélsőt hozni – nyilatkozta a szakember.