A finn Inter Turku elleni továbbjutás után immáron a lett RFS Riga vár a Puskás Akadémiára az Európa Konferencia Ligában. A második selejtezőkör odavágója csütörtökön 18 órakor kezdődik Lettországban, a találkozót megelőző napon pedig a szokásoknak megfelelően a felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen a csapatkapitány, Nagy Zsolt is részt vett.

Az ellenfél is hasonlóan fiatal klub, mint mi. A Riga egy nagyon rendezett csapat, így egy nehéz ellenfél ellen fogunk játszani. Agresszív játékstílust képviselnek, magasan presszingelnek, amire felkészültünk. Nagyon fegyelmezett játékot mutatnak be, bár az első körben, amikor Feröer-szigeteken nyertek 4-2-re, sok gól született. Nagyon erősek a rögzített szituációkban, erre is készültünk. A Konferencia Ligában fiatal, új csapatnak számítunk, amivel tisztában vagyunk, és örülünk minden lehetőségnek. Minden mérkőzés egy kihívás számunkra. Maximális tisztelettel és hozzáállással készültünk, ennek megfelelően állunk hozzá a holnap mérkőzéshez. Szeretnénk megoldani a ránk váró feladatot, és szeretnénk egy jó eredményt elérni Lettországban.

Nagy Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, feltérképezték az ellenfelet, videóelemzésük is volt, ahol láthatták, hogy a Riga játékosai nagyon sok felíveléssel játszanak a magas csatáraik miatt. Hangsúlyozta, fel kell készülniük a pontrúgásokra és az oldalról jövő, veszélyes beadásokra is.

Oenning a Vaduz elleni EKL-selejtezőről: “Nincs rajtunk nyomás” – Simon nem örül, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát