Honlapunkon is beszámoltunk görög sajtóhírekre hivatkozva, hogy a görög élvonalbeli Panathinaikosz tárgyalásokat folytat a Puskás Akadémiával a portugál védő, Joao Nunes klubváltásáról. A felcsútiak kedden hivatalosan is bejelentették a korábbi korosztályos válogatott védő szerződtetését.

Van pár szép emlékem a Pancho Arénáról, mégpedig a magyarországi U19-es Európa-bajnokságról. Négy mérkőzést nysertünk itt, az egyik közülüök a Szerbia elleni elődöntő volt, ahol tizenegyesekkel diadalmaskodtunk. Már a múlt szezonban mielőtt a Panathinaikoszhoz szerződtem, megkeresett a Puskás Akadémia, ám akkor úgy döntöttem, Görögországot választom. Aztán szezon közben ismét érdeklődtek telefonon, komolyan gondolják, engem akarnak leigazolni. Ekkor vált világossá, hogy számomra ez lesz a legjobb lépés. A klub jól szervezett, és nagyszerűek a körülmények. Olyan egyesületről beszélünk, amely a jövőbe tekint, és évről évre javulni, fejlődni akar. A Puskás minden meccsét megnéztem, szurkoltam a csapatnak, hogy elérje a kitűzött célt. Gratulálok a fantasztikus munkához. A magyar futball intenzív, jó pár minőségi csapat van, amelyek játsszák a focit. nekem tetszik ez az intenzitás. Örülök, hogy itt lehetek, és alig várom, hogy meccseket játszhatok. hozzáakarom segíteni a klubot, a csapatot ahhoz, hogy továbbfejlődhessen. számomra most ez a legfontosabb – mondta a Puskás Akadémia hivatalos YouTube-csatornájának Nunes, aki 2+1 éves szerződést írt az új csapatánál.

A 24 középhátvéd a Benfica neveltje, a lisszaboni piros-fehérek B-csapatából igazolt 2016 augusztusában a lengyel első osztályú Lechia Gdanskhoz, az Ekstraklasában 76 mérkőzésen, a kupában hatszor jutott szerephez. Nunes a görög első osztályban a 2019–20-as idényben 11 találkozón játszott, és két kupamérkőzésen is pályára lépett.

Érdekesség, hogy a védekező középpályásként és jobbhátvédként is bevethető labdarúgó új igazolás létére nem mozog idegenül a Pancho Arénában: a 2014-es U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző portugál válogatott színeiben a csoportmeccseken és az elődöntőben is pályára lépett stadionunkban – írja a pfla.hu.

Hivatalos: Gyurcsó távozott a Puskás Akadémiától