Mint arról beszámoltunk, szombaton, az OTP Bank Liga 23. fordulójában, a Ferencváros – Puskás Akadémia mérkőzésen a vendégek korábban gólt szerző játékosát, Ezekiel Hentyt a 81. percben a második sárga lapja után kiállította a mérkőzés játékvezetője, így a PAFC játékosa ellen automatikusan fegyelmi eljárás indul.

Ugyanakkor a felcsútiak légiósa korábban még egy sportszerűtlen jelenetben is főszereplő volt: az 51. percben a csatár szándékosan rátaposott a földön fekvő Lovrencsics Gergő lábára. A játékvezető ezt nem vette észre, ám a Fegyelmi Szabályzat 44§.2. pontja lehetőséget ad az ilyen kirívó sportszerűtlenségek esetén arra is, hogy a televíziós felvételek alapján, öt napon belül eljárás induljon a vétkes játékossal szemben.

Az MLSZ élt ezzel a jogkörével, és a televíziós felvételek alapján, a mai napon fegyelmi eljárást kezdeményezett Ezekiel Hentyvel szemben a Lovrencsics Gergővel elkövetett sportszerűtlenség ügyében is. Erről a Fegyelmi Bizottság a játékost és a klubját is hivatalosan értesíti – írja az mlsz.hu, amely az említett pontot ki is emelte a Fegyelmi Szabályzatból:

“A fegyelmi eljárás elrendelhető akkor is, ha a játékvezető nem vette észre a súlyos sportszerűtlenséget és ezért nem tudott döntést hozni. A fegyelmi eljárás elrendeléséről a Fegyelmi Bizottság elnökének az eljárás elrendelésétől számított 5 napon belül, írásban kell értesítenie az eljárás alá vont személyt, illetve sportszervezetet.”

Ugyancsak automatikusan indul eljárás a ferencvárosi Joseph Paintsil ellen is, akit szintén két sárga lap után állított ki a játékvezető.