A csakfoci.hu hollandiai sajtóhírek alapján számolt be arról a napokban, hogy az Eredivisiéből is érkezhet egy új igazolás a Puskás Akadémiához a 26 éves Luciano Slagveer személyében A felcsútiak kedden be is jelentették az FC Emmen szélsőjének érkezését, az egykori holland U21-es válogatott játékos két és fél évre írt alá a klubhoz.

Nagyjából egy hónapja szólt az ügynököm a Puskás Akadémia érdeklődéséről. Az edzőtáborban meglepve láttam, hogy egy szállodában lakunk a Puskással, de jó volt látni a leendő csapattársakat. Honfitársammal, Yoell van Nieff-fel beszéltem is, ő mesélt nekem a klubról, és jó benyomást tettek rám a tőle hallottak.

Ő mondta nekem, hogy jó színvonalú a magyar bajnokság, és ezt megerősítette egykori csapattársam, Otigba Kenneth is, akit szintén felhívtam.

Ami a posztomat illeti, mindkét szélen tudok játszani, de igazán a jobb oldalon érzem jól magam. A legfontosabb célom egyelőre az, hogy a csapat fontos játékosává váljak, a többit meglátjuk – szólt a Puskás Akadémia második holland légiósának első nyilatkozata a pfla.hu oldalán.

Hornyák Zsolt csapatának új tagja az Eredivisie 12. helyén álló piros-fehér alakulatban 9 bajnokin 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett a 2019/20-as idényben. Slagveer U17-esként került az emmeniektől a Heerenveenhez, de megfordult a Twentében és a belga FC Lokerenben is.

A szélső a holland első osztályban összesen 169 találkozón 28-szor vette be az ellenfelek kapuját és 19 gólt készített elő.